Košarka

Olympiakos tricama okrenuo utakmicu i ostavio CSKA bez finala Eurolige

Branimir Korać • petak, 19.05.2017.
Olympiakos tricama okrenuo utakmicu i ostavio CSKA bez finala Eurolige
Foto: EPA

Odlično prvo polufinale Eurolige pripalo je Olympiakosu koji je još jednom pokazao pobjednički mentalitet, izvukao se iz rupe i odnio pobjedu protiv CSKA 82:78...

Moskovski CSKA propustio je veliku priliku proći u finale Eurolige i boriti se za titulu prvaka koju je osvojio prošle sezone. Činilo se da u drugom dijelu ima kontrolu nad susretom i da će Olympiakos upisati poraz, ali Grci su još jednom pokazali kako se ne predaju olako i da su u ovakvim završnicama izrazito učinkoviti.

U posljednjoj četvrtini CSKA se napadački ugasio, pojavio se grč u igri, teško se dolazilo do čistih situacija i Olympiakos je to znao kazniti. Došao je do preokreta, preuzeo vodstvo i nakon toga u završnici pametnom igrom ubilježio pobjedu.

Na polovici prve dionice Olympiakos je imao vodstvo 9:7 i nakon toga ušao u probleme. obrana Moskovljana funkcionirala je dobro i do kraja četvrtine CSKA je napravio seriju 11:3 te s vodstvom otišao na mali odmor.

Tricom Mantzarisa Olympiakos se u 14. minuti približio na samo dva poena zaostatka, ali CSKA je odgovorio i ubrzo otišao na dvoznamenkastu prednost te je mirno odradio posao do kraja prvog poluvremena.

Sve je išlo prema planu za CSKA do završnice treće četvrtine. 35 sekundi prije kraja te dionice vodili su Rusi 64:54 da bi tricama Agravanisa i Mantzarisa Olympiakos u zadnju dionicu ušao s malim zaostatkom 64:60.

Sredinom posljednje dionice susret se lomio. Kod 69:64 CSKA je dosta toga promašio, od slobodnih bacanja do zicera, da bi to Olympiakos kaznio i napravio preokret. Green i do tada skromni Spanoulis potpuno su vratili Olympiakos, kod CSKA javila se velika nervoza i pobjeda je Rusima počela kliziti iz ruku.

Trica Spanoulisa pa ubačaj Bircha donijeli su prednost Olympiakosu 76:73, nakratko je CSKA tricom u utakmicu vratio Teodosić da bi odmah nakon toga Green ubacio novu tricu za 79:76. U završnici susreta i jedni i drugi išli su na liniju slobodnih bacanja, ruka je drhtala, promašivalo se, ali ishod je bio pozitivan za Grke.

Slavili su 82:78 predvođeni s po 14 poena Vassilisa Spanoulisa (šest asistencija), Georgiosa Printezisa i Kostasa Papanikolaoua. Kod CSKA Miloš Teodosić ubacio je 23 poena, a Nando De Colo 16.

Euroliga, nokaut faza

polufinale

CSKA Moskva78:82Olympiakos
Fenerbahçe84:75Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!