Košarka

Domaćin bolji od Real Madrida, u finalu vatreni tursko-grčki dvoboj

Branimir Korać • petak, 19.05.2017.
Domaćin bolji od Real Madrida, u finalu vatreni tursko-grčki dvoboj
Foto: EPA

Drugi finalist Eurolige je Fenerbahče. Pred gotovo 14 tisuća svojih navijača u polufinalu nadigrao je madridski Real i pobjedom 84:75 izborio završni dvoboj protiv Olympiakosa koji je u ranije terminu bio bolji od CSKA Moskve...

Drugo polufinale završnog turnira Eurolige koji se održava u Istanbulu, nije donijelo toliko neizvjesnosti kao prvo. Fenerbahče je potpuno kontrolirao dvoboj protiv madridskog Reala i nije pružio Španjolcima priliku da zakompliciraju dvoboj.

Real Madrid nije imao dovoljno raspoloženih igrača, Sergio Llull i Jaycee Carroll nisu mogli sami vući Madriđane dok je na drugoj strani briljirao Ekpe Udoh koji je imao bolju pomoć ostatka momčadi.

Dosta rano postalo je jasno da će Španjolci imati puno posla s Fenerbahčeom i da će im trebati vrhunska predstava za finale. Turci su brzo preuzeli kontrolu nad rezultatom, susret su otvorili s 9:2, a već u sedmoj minuti nakon trice Bobbyja Dixona poveli su sa 17:7, prvi put dvoznamenkastom razlikom.

Real je prvu dionicu završio sa samo 13 ubačenih poena, a onda je čekao još pet minuta za prve poene iz igre u drugoj četvrtini. Fenerbahče je tu već bio odmaknuo, no tricama Randolpha, Llulla i Thompkinsa Real je smanjio na 26:24.

Međutim nije dugo trebalo Fenerbahčeu da stvori novu razliku i ponovno se odvoji. Već do završnice druge četvrtine ponovno je bio na dvoznamenkastoj prednosti i s ugodnih 44:34 otišao je na odmor.

Ulazak u drugo poluvrijeme nije donio nikakve promjene. Madriđani su se i dalje mučili u napadu dok je domaćin lakše dolazio do realizacije i poena. Omogućilo mu je to odvajanje i do plus 15 te na startu zadnje četvrtine i do najviših 68:52. Imali su tu Turci napad za dodatno povećanje prednosti, ali Sloukas nije pogodio tricu.

I umjesto da Fenerbahče ode na plus 19, Real je napravio seriju 8:0 i približio se na jednoznamenkasti zaostatak. Bila je to ujedno i razlika koju nikako nije uspio značajnije probiti, smanjio je 17 sekundi prije kraja na minus šest, ali već je bilo prekasno i Fenerbahče je mirno dovršio posao.

Udoh je briljirao s 18 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 14 poena i šest skokova. Kod poraženih Sergio Llull ubacio je 28 poena uz osam asistencija dok je Jaycee Carroll pridonio s 21 poenom.

Finalni dvoboj između Fenerbahčea i Olympiakosa na rasporedu je 21. svibnja od 20 sati.

Euroliga, nokaut faza

polufinale

CSKA Moskva78:82Olympiakos
Fenerbahçe84:75Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!