Tenis

Simona Halep traži drugu titulu u nizu, u finalu protiv Eline Svitoline

Branimir Korać • subota, 20.05.2017.
Simona Halep traži drugu titulu u nizu, u finalu protiv Eline Svitoline
Foto: EPA

Simona Halep i Elina Svitolina odlučit će o pobjednici turnira u Rimu, Halep je u polufinalu nadigrala Kiki Bertens dok je Garbine Muguruza predala meč Elini Svitolinoj...

Simona Halep nastavlja s odličnim igrama i šalje snažnu poruku uoči Roland Garrosa. U polufinalu nadigrala je Kiki Bertens koju je svladala u dva seta sa 7:5, 6:1.

Koliko je Halep dobro igrala pokazuje i statistika, naime Rumunjka je imala samo devet neprisiljenih pogrešaka u cijelom meču dok je s druge strane Bertens skupila čak 31.

"Dosta toga pomaže u dizanju samopouzdanja, pobjede protiv velikih igračica, dobar rad uoči turnira, ponekad i teško izborene pobjede u tri seta. Nekad se jednostavno osjećate jako dobro i imate sjajan osjećaj na terenu i to je upravo ono što osjećam proteklih tjedana", rekla je Halep.

Tako je i izgledala na terenu, drugi tjedan zaredom došla je do finala i borit će se za 16. titulu u karijeri. Ovo joj je drugo ovogodišnje finale, prošli tjedan u Madridu bila je bolja od Kristine Mladenović.

U Rimu će u finalu igrati protiv Eline Svitoline koja je ulaskom u finale ujedno preuzela i vodeću poziciju na Race ljestvici što je malo tko mogao očekivati na početku godine.

Svitolina je do finala došla bez velikog utroška energije, kod vodstva 4:1 u prvom setu, Garbine Muguruza bila je prisiljena predati meč. Riječ je o ozljedi bedrenog mišića, naziralo se to gem-dva ranije jer se Španjolka sve teže kretala i nije mogla nastaviti.

Zanimljivo, Halep i Svitolina nisu tako često međusobno igrale, jedini dosadašnji dvoboj na Touru odradile su u Sofiji 2013. godine kada je Halep slavila sa 6:1, 6:1, a godinu dana kasnije Rumunjka je bila uspješnija i u Fed Cupu također s 2:0.

WTA Rim, polufinale:
Simona Halep (Rumunjska, 6) - Kiki Bertens (Nizozemska, 15) 7:5, 6:1
Elina Svitolina (Ukrajina, 8) - Garbine Muguruza (Španjolska 3) 4:1 predaja Muguruza

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!