Košarka

VIDEO: Celticsi bez Thomasa šokirali Cavalierse, katastrofalna partija LeBrona Jamesa

Dario Dodić • ponedjeljak, 22.05.2017.
VIDEO: Celticsi bez Thomasa šokirali Cavalierse, katastrofalna partija LeBrona Jamesa
Foto: EPA

Nije gotovo! Košarkaši Boston Celticsa došli su u gostima kod Cleveland Cavaliersa do prve pobjede u finalnoj seriji NBA doigravanja Istočne konferencije. Cavsi su imali 21 koš prednosti u trećoj četvrtini protiv Celticsa za koje zbog ozljede nije igrao Isaiah Thomas, no momčad iz Bostona stigla je prvake i tricom u posljednjoj sekundi došla do pobjede...

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 108:111 (2-1)

Veliki niz pobjeda Cleveland Cavaliersa u doigravanju na iznenađenje većine ljubitelja košarke zaustavio se na broju 13, aktualni prvaci imali su ogromnnu prednost na svom parketu u trećoj utakmici finala Istoka protiv Boston Celticsa i onda su u drugom poluvremenu nestali.

Imamo seriju! Onog trenutka kad se ozlijedio Isaiah Thomas i Celticsi objavili kako ga neće biti do kraja sezone, malo tko je očekivao kako to znači da će propustiti više od dvije utakmice. Cavsi su razbili i posramili Boston usred Bostona, teško je bilo za očekivati kako će Celticsi nešto napraviti u Clevelandu. No, nešto se pretvorilo u pobjedu, a način na koji su pobijedili teško da može biti slađi.

Cavsi su u prvom poluvremenu šutirali tricu kao da je slobodno bacanje, sve im je ulazilo. U trećoj su četvrtini imali 21 koš prednosti, a onda su se opustili i prerano stali. Dozvolili su Marcusu Smartu da mu se namjesti ruka, Celticsi su stigli do izjednačenja, 95:95. Koš s jedne, koš s druge strane, sve do 108:108, deset sekundi prije kraja. Trener Celticsa Brad Stevens na time-outu crta akciju za šut za tri poena Averyja Bradleyja, dobro su sve odradili Celticsi, opalio je Bradley, lopta je četiri puta poskočila na obruču, prije nego je prošla kroz mrežicu i učinila ovu seriju ponovno zanimljivom.

"Imamo momke koji su nabrijani i žele nešto dokazati. Znali smo da je utakmica u petak bila katastrofalna. Ali nije vrijedila četiri pobjede, već samo jednu pa smo se regrupirali i vratili", rekao je Stevens nakon utakmice.

"Svi su morali podići razinu svoje igre večeras, pogotovo jer je jedan od naše braće ozlijeđen. Svu ljubav i podršku šaljemo Isaiahu. Rado bismo da je ovdje s nama, ali razumijemo zašto nije. Samo smo se nastavili boriti. Svi su igrači odradili svoju ulogu", kazao je jedan od junaka Celticsa, Marcus Smart.

Smart je s 27 koševa (trica 7/10) i sedam asistencija predvodio Celticse, dok je Avery Bradley u pobjedu gostiju ugradio 20 koševa. Na 16 se zaustavio Al Horford, 15 je dodao Kelly Olynyk, s 14 koševa i 11 skokova večer je okončao Jae Crowder.

S druge strane, LeBron James je odigrao najgoru utakmicu u doigravanju nakon zaista dugo vremena, možda i uopće. U posljednjih 18 minuta utakmice šutirao je 0/6 iz igre, uz samo jedan poen: "Nije me išlo. Kad dopustite momčadi da se tako razmaše morate znati da će onakav šut ući u koš. Na neki način mi je drago da se dogodilo to što se dogodilo. Moramo igrati puno bolje. Moramo se regrupirati i igrati košarku kao da smo očajni, kao što su oni igrali večeras. Sigurno je da moramo odigrati puno bolje", izjavio je James nakon poraza.

Kyrie Irving je s 29 koševa i sedam asistencija predvodio Cavse, dok je Kevin Love ubacio 28 koševa uz deset skokova i tri blokade. Tristan Thompson postigao je 18 koševa, od čega čak 12 s linije slobodnih bacanja, dodao je i 13 skokova. LeBron je na parketu proveo čak 45 minuta, ubacio je tek 11 poena, uz šut iz igre 4/13. Prikupio je i po šest skokova i asistencija, ali i izgubljenih lopti.

Četvrta utakmica igra se u Clevelandu u noći s utorka na srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!