Tenis

Jana Fett dobro krenula u kvalifikacijama Roland Garrosa

Branimir Korać • utorak, 23.05.2017.
Jana Fett dobro krenula u kvalifikacijama Roland Garrosa

Jana Fett preskočila je prvu prepreku u kvalifikacijama Roland Garrosa. Protivnica joj je bila mlada Mađarica Fanny Stollar koju je Fett svladala sa 7:6, 6:3...

Prva hrvatska tenisačica koja je ove godine bila u akciji na Roland Garrosu bila je Jana Fett koja je u kvalifikacijama uspješno odradila posao u prvom kolu.

18-godišnja Mađarica, osvajačica juniorskog Wimbledona u konkurenciji parova 2015. godine, Fanny Stollar, nije joj uspjela uzeti niti set.

Fett poznaje Mađaricu, igrala je s njom još 2013. godine na juniorskom turniru u Berlinu gdje joj je prepustila samo tri gema. Susrele su se u osmini finala, kasnije je Fett igrala finale i izgubila od Ivane Jorović.

Ovdje je imala dosta teži posao, Stollar joj je stvorila dosta problema i tek nakon sat i 50 minuta borbe hrvatska tenisačica prošla je dalje.

U prvom setu Stollar je kod 5:4 servirala za set i imala 40:15, no Fett se izvukla i set je otišao u tie-break gdje je Hrvatica slavila sa 7:5.

Drugi set Fett je otvorila dvostrukim breakom, Stollar je vratila jedan izgubljeni servis i kod 3:2 imala 15:40, ali nakon što to nije iskoristila, Fett je otišla do pobjede.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv treće nositeljica kvalifikacija Beatriz Haddad Maije koja je u dva seta bila bolja od Silvije Soler Espinose. Brazilka je 101. igračica svijeta, a prije desetak dana osvojila je veliki ITF turnir u Cagnesu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!