Košarka

VIDEO: Briljantni Kyrie Irving spasio Cavse poraza, u Boston se ide po finale

Dario Dodić • srijeda, 24.05.2017.
VIDEO: Briljantni Kyrie Irving spasio Cavse poraza, u Boston se ide po finale
Foto: EPA

Opasno su živjeli Cleveland Cavaliersi u četvrtoj utakmici finala Istoka, Celticsi su odlično ušli u dvoboj, imali i dvoznamenkasto vodstvo, a onda je na scenu stupio nevjerojatni Kyrie Irving...

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 112:99 (3-1)

Druga četvrtina. Pet i pol minuta prije poluvremena Boston Celticsi imaju 49:33 usred Clevelanda i prijete potpunim povratkom u finalnu seriju NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji. Da bi stvar bila još gora za aktualne prvake, LeBron James napustio je parket s četiri osobne pogreške, Kyrie Irving prvi put stupa na scenu i u posljednjih pet minuta zabija 12 koševa, kojima drži Cavse na životu.

Scena druga, 4:48 do kraja treće četvrtine, bolje igraju Cavsi u drugom poluvremenu i stigli su na tri poena zaostatka, 69:66, stvari u svoje ruke ponovno uzima Kyrie i počinje kao od šale puniti Celticse. Manje od dvije minute prije kraja četvrtine u napadu staje na nogu Rozieru i izvrće gležanj. Nije napustio igru, nekako se pridigao i završio što je započeo. U tih posljednjih 4:48 ubacio je nevjerojatnih 19 koševa i odveo Cavse u vodstvo 87:80. Probudio se i LeBron, Celticsima više nije bilo spasa, Cavsi sa 112:99 dolaze do treće pobjede, na korak do novog finalnog ogleda s Golden State Warriorsima.

Prvo poluvrijeme prvaci su odigrali za zaborav, činilo se da će se Celticsi, iako bez ozlijeđenog Isaiaha Thomasa, potpuno vratiti u susret, LeBron je bio poprilično slab, na tragu prošle utakmice, ali u drugom poluvremenu šutirali su Cavsi iz igre nevjerojatnih 71 posto i ipak došli do pobjede.

Junak Clevelanda, Kyrie Irving, briljantnu je partiju zaključio rekordnim učinkom svoje playoff karijere, zabio je 42 koša u 41 minuti na parketu, šutiravši iz igre 15/22. "Taj dečko je poseban. Sa zadovoljstvom sam se maknuo u stranu i gledao ga. On je rođen za ovakve trenutke", pun je riječi hvale bio LeBron James za svog suigrača.

"Razmišljao sam kako nam se ne smije dogoditi da Celticsi izjednače. Pomislio sam da se ne možemo vratiti u Boston s 2-2. Trebali smo sve večeras. Bila je to jedna od onih utakmica u kojima smo se morali boriti kroz loše i zaraditi pobjedu", rekao je Irving.

Iako nije impresionirao James je pružio značajno bolju partiju, utakmicu je okončao s 34 poena (15/27 iz igre) u 38 minuta, dodao je pet skokova i šest asistencija, u drugom poluvremenu nije napravio niti jedan prekršaj. Kevin Love dodao je 17 koševa uz isto toliko skokova, niti jedan drugi igrač domaće momčadi nije bio dvoznamenkast.

Prilično je izjednačena bila vodeća četvorka Celticsa, Avery Bradley ubacio je 19 koševa, Jae Crowder 18 uz osam skokova. Al Horford pridodao je 16 koševa i sedam asistencija, na 15 se poena zaustavio Kelly Olynyk.

Peta utakmica igra se u Bostonu, u noći s četvrtka na petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!