Tenis

Amerikanac je jednostavno bio prejak - Sam Querrey zaustavio sjajan niz Franka Škugora

Dario Dodić • srijeda, 24.05.2017.
Amerikanac je jednostavno bio prejak - Sam Querrey zaustavio sjajan niz Franka Škugora
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Franko Škugor oprostio se od 482 tisuće eura vrijednog ATP turnira u Ženevi porazom u osmini finala. S glatkih 2-0 u setovima slavio je Sam Querrey...

Franko Škugor igrao je na ATP turniru u Ženevi vjerojatno najbolji tenis ove godine, sjajnim je nastupima u kvalifikacijama iznenadio i dogurao do glavnog ždrijeba, a tamo je u prvom kolu svladao velikog Tommyja Robreda. No, svemu lijepom dođe kraj, Škugorova igra nije bila dovoljna protiv 28. tenisača svijeta i šestog nositelja turnira u Švicarskoj, Sama Querreyja.

Amerikancu je trebalo tek 48 minuta kako bi osigurao nastup u četvrtfinalu, u dva lagana seta posve je nadigrao Hrvata u svim segmentima igre i s konačnih 6:2, 6:3 došao u prvom međusobnom meču do pobjede protiv Škugora.

Malo ili ništa pitalo se Franka u ovom meču, iako je dobro otvorio prvi set i držao se sve do šeste igre, kada je Amerikanac došao do dvije break-lopte, iskoristio je odmah prvu i došao do 4:2. Svoj je servis lagano zadržao, kao i sve ostale tijekom meča, a u osmoj igri drugom break/set-loptom došao i do seta, 6:2.

S obzirom da Franko niti jednom nije ugrozio ozbiljnije Querreyjev servis bilo je jasno da je meč praktički gotov već u drugoj igri drugog seta. Amerikanac je lagano oteo servis Škugoru, svoj držao suvereno do kraja, pri vodstvu 5:3 došao do tri meč-lopte i prvom zapečatio Frankovu sudbinu u Švicarskoj.

Querrey još uvijek čeka protivnika u četvrtfinalu, igrat će protiv pobjednika meča Wawrinka - Dutra da Silva, u kojem treći igrač svijeta slovi za velikog favorita protiv Brazilca.

ATP Ženeva, osmina finala:
Sam Querrey (SAD, 6) - Franko Škugor (HRV, Q)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!