Košarka

VIDEO: Kralj prestigao Zrak i postao najbolji u doigravanju, Cavsi demolirali Celticse za povijesno finale s Warriorsima

Dario Dodić • petak, 26.05.2017.
VIDEO: Kralj prestigao Zrak i postao najbolji u doigravanju, Cavsi demolirali Celticse za povijesno finale s Warriorsima
Foto: EPA

Jednu i pol utakmicu doigravanja LeBron James je odigrao slabo, no sinoć je igrao kao uobičajeni LeBron iz doigravanja, prestigao je na vječnoj ljestvici najboljih Michaela Jordana, Cleveland Cavaliersi razbili su Celticse u Bostonu i osigurali treći uzastopni finalni okršaj s Warriorsima...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 102:135 (1-4)

"Broj koji nosim nosim zbog Mikea. Mislim da sam se zaljubio u igru zbog Mikea, samo zbog toga što je uspio postići. Kad gledate Michaela Jordana to je gotovo kao da gledate u božanstvo. Tako da nisam mislio da bih mogao biti kao Mike. Najveća stvar u svemu ovome je što sam to postigao igravši kao ja, ne moram zabiti koš da bih imao utjecaja na igru. To je bilo moje razmišljanje. Kako mogu utjecati na igru ukoliko ne zabijam?"

Ostavimo sve Messi - Ronaldo usporedbe po strani, sinoć je u jednoj stvari LeBron James nadvisio Michaela Jordana, prestigao ga je i postao je najbolji strijelac u povijesti NBA doigravanja. Nakon utakmice i pol slabe igre protiv Boston Celticsa Kralj se vratio na staro.

Pobijedili su Cleveland Cavaliersi i treći put usred Bostona i s konačnih 4-1 osigurali veliko finale. Treće uzastopno protiv Golden State Warriorsa. U petoj utakmici Celticsi nisu nijednom vodili, nisu nijednom vodili niti u jednoj utakmici igranoj u Bostonu. Cavsi su od prve sekunde krenuli kao pušteni s lanca pa je utakmica bila riješena već nakon prve četvrtine koja je otišla na stranu prvaka s 43:27. I to je bio rekord Cavsa, prvi put su postigli 43 koša u jednoj četvrtini utakmice doigravanja.

Bilo je i 39 koševa razlike za Cavse, na kraju su se zadovoljili s 33, slavili su gosti iz Clevelanda sa 135:102.

LeBron je na parketu proveo 35 minuta i za to vrijeme ubacio 35 koševa (13/18 iz igre) uz osam skokova i osam asistencija. Na radost navijača Cavsa Kyrie Irving nema nikakvih posljedica nakon što je izvrnuo gležanj u prošloj utakmici, ubacio je 24 poena (9/15 iz igre) uz sedam asistencija u 32 minute igre. Kevin Love je susret zaključio s 15 koševa i 11 skokova, Deron Williams je s klupe pridodao 14 poena.

Celticse je s 23 poena predvodio Avery Bradley, 14 koševa dodao je Gerald Green, 11 Jae Crowder, deset Terry Rozier, više nitko od domaćih košarkaša nije bio dvoznamenkast.

Cavsi treću godinu zaredom idu u finale i treći put zaredom igrat će protiv Warriorsa. Prvi put u povijesti iste će momčadi triput zaredom igrati finale. Bit će ovo idealna prilika prvacima Zapada osvetiti se za senzacionalan preokret Cavsa prošle godine. Super tim je složen u Oaklandu, Warriorsi su favoriti, ali pitanje je usudite li se kladiti protiv LeBrona?

Prva finalna serija igra se idući tjedan, u noći s četvrtka na petak u Oaklandu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!