Košarka

Šakić: "Svaka čast svima što imamo još toliko snage, mislim da ćemo se uspjeti nekako skupiti"

Petar Jenjić • četvrtak, 25.05.2017.
Šakić: "Svaka čast svima što imamo još toliko snage, mislim da ćemo se uspjeti nekako skupiti"
Foto: FaH

Večerašnjom pobjedom protiv Cedevite Cibona će u nedjelju imati priliku podignuti trofej prvaka Hrvatske. Znaju to i Vukovi, ali su itekako svjesni da će se do željene treće pobjede u seriji još morati pomučiti...

Šuterski raspoložena Cibona na najbolji je mogući način odgovorila na poraz iz prve utakmice i s dvije uzastopne pobjede došla na korak do osvajanja naslova prvaka Hrvatske, prvog od sezone 2012./13.

Večeras su u ispunjenom Domu Dražena Petrovića svladali Cedevitu rezultatom 72:67 predvođeni odličnim Željkom Šakićem koji se još jednom pokazao kao dobitna kombinacija.

Zadovoljan je nakon utakmice bio trener Damir Mulaomerović: "Kapa dolje mojim igračima, pogotovo što smo imali tu situaciju s Reynoldsom, koji nije dva dana trenirao, a srce je naše momčadi. On je večeras pokazao koliki je čovjek jer je došao u šest sati sam, bez treninga u zadnja dva dana. Drago mi je što ni u jednom trenutku igrači nisu gubili vjeru. Mislim da smo apsolutno večeras bili bolji, dominantniji i cijelo vrijeme smo rezultatski dobro stajali."

Mišljenje je sa svojim trenerom podijelio i Željko Šakić koji je svjestan da još ništa nije gotovo: "Mislim da smo bili jako dobri, jedino smo pali pred kraj, kao i u prvoj i u drugoj utakmici. No, uz pomoć navijača vodimo 2-1. Naš prvi razigravač je ovaj tjedan bio bolestan, ali vidjeli ste ga danas."

"Svaka čast svima što imamo još toliko snage. Ili će biti tri dana ili sedam dana do kraja serije, mislim da ćemo se nekako uspjeti skupiti. Nadam se da ćemo ili u nedjelju ili sljedeći tjedan biti prvaci."

Očekivano razočaran razvojem današnje utakmice, ali i cijele serije, bio je Veljko Mršić: "Cibona je zasluženo slavila, i u trećoj je utakmici izgledala bolje nego mi. Čak smo dobro ušli u utakmicu, ali onda smo brzo pali, a Cibona je igrala dobro i s puno želje. Sada ćemo pokušati izboriti petu utakmicu, a danas bih pohvalio Žganeca koji je želio igrati unatoč rupturi. Tu smo malo gubili s Tomasom na četvorci. Na kraju smo mogli doći na jedan posjed zaostatka što bi bilo super u odnosu na razvoj većeg dijela utakmice."

Četvrta se utakmica igra u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!