Košarka

Olympiakos u neizvjesnoj završnici slomio otpor Panathinaikosa

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2017.
Olympiakos u neizvjesnoj završnici slomio otpor Panathinaikosa
Foto: EPA

Košarkaši Olympiakosa pobijedili su u prvoj finalnoj utakmici grčkog prvenstva Panathinaikos rezultatom 63:58 i na najbolji mogući način krenuli u obranu naslova prvaka...

Još jedna finalna serija grčkog košarkaškog prvenstva donijela je dvoboj između Olympiakosa i Panathinaikosa i kao takva je u potpunosti opravdala očekivanja. Do pobjede u prvom susretu došla je momčad iz Pireja koja je u završnici osigurala pobjedu 63:58.

Kao što se i moglo pretpostavljati, utakmica na vrlo mali broj poena ušla je u neizvjesnu završnicu. Nakon tri četvrtine u kojima su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, u posljednju je s dva poena viška ušao Panathinaikos (50:48).

Gosti su se držali sve do poena Ioannisa Bourousisa koji im je donio tri koša viška (58:55), dvije i pol minute prije kraja. Prvo je na minimalan zaostatak smanjio Vassilis Spanoulis, a zatim je četiri poena ubacio Nikola Milutinov. Gosti nisu bili precizni u sljedeća dva napada pa je potvrdu Olympiakosa s linije slobodnih bacanja potvrdio Spanoulis.

Olympiakos su s po 12 poena predvodili Georgios Printezis (3/10 za dva, 2/6 za tricu) i Nikola Milutinov (4/4 za dva, slobodna bacanja 4/5), dok je Vassilis Spanoulis dodao 11 koševa (4/5 za dva, 0/5 za tricu, slobodna bacanja 3/6), šest skokova i deset asistencija.

Najbolji je kod gostiju bio K.C. Rivers sa 16 koševa (3/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 1/1), Ioannis Bourousis je dodao 13 koševa (5/9 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 3/7) i 11 skokova.

Grčko prvenstvo, finale:
Olympiakos - Panathinaikos 63:58 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!