Tenis

Ana Konjuh u dva tijesna seta do drugog kola Roland Garrosa

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2017.
Ana Konjuh u dva tijesna seta do drugog kola Roland Garrosa
Foto: FaH

Ana Konjuh uspješno je odradila posao u prvom kolu Roland Garrosa. Svladala je Crnogorku Danku Kovinić sa 7:5, 7:6 nakon nešto manje od dva sata igre...

Iako nije bilo lako i u prvom setu bila je suočena sa set loptom, Ana Konjuh u dva seta prošla je u drugo kolo Roland Garrosa. Crnogorka Danka Kovinić stvorila je Konjuh dosta problema, ali meč je ipak otišao na stranu hrvatske igračice.

Gotovo dva sata trajala je borba u Parizu, Konjuh je imala priliku i ranije završiti meč, ali nije zadržala prednost od breaka u završnici drugog seta te je odluka pala u tie-breaku.

U prvom setu Konjuh je propustila tri break lopte u petom gemu i nakon što nije iskoristila tu priliku, u sljedećem gemu izgubila je servis.

Povela je Kovinić s 5:2, imala u sljedećem gemu prvu set loptu, ali hrvatska igračica izvukla se i serijom od ukupno pet uzastopno osvojenih gemova uzela set sa 7:5.

U drugom setu do breaka je došla kod 1:1 i nakon toga dobro odrađivala posao na svom servisu sve do desetog gema. Tu je servirala za meč, imala i dvije meč lopte, no nije završila posao i Kovinić je vratila izgubljeni servis.

Set je otišao u tie-break gdje je Konjuh sjajno krenula, povela 6:1 i na kraju sa 7:4 uzela set.

Prošla je u drugo kolo nakon velike borbe i izborila dvoboj protiv bolje iz meča između Magde Linette i Alize Lim što je sasvim dobar ždrijeb za drugo kolo Grand Slam turnira.

Roland Garros, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 29) - Danka Kovinić (Crna Gora) 7:5, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 18:30
    Mučenje to bi trebala prije rješavati.
    Obrisan korisnik
  • vjesu29.05.2017. u 16:01
    Bravo! Sve cestitke!
    vjesu