Nogomet

VIDEO: Rijeka osvojila dvostruku krunu!

Dario Dodić • srijeda, 31.05.2017.
VIDEO: Rijeka osvojila dvostruku krunu!
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke sezonu iz snova završili su na naljepši mogući način. U finalu Hrvatskog nogometnog kupa svladali su Dinamo i nakon prvenstva osvojili i Kup...

Dinamo - Rijeka 1:3 (1:1)

Hrvatski nogometni kup, finale:
Varaždin - stadion NK Varaždin
Suci: Ante Vučemilović-Š., Tomislav Petrović, Miro Grgić
Četvrti sudac: Dalibor Conjar

Golovi: 0:1 Gavranović 24', 1:1 Olmo 37', 1:2 Gavranović 46', 1:3 Župarić 72'
Žuti kartoni: Pivarić 31', Hodžić 43', Henriquez 79'/Vešović 28', Elez 36', Ristovski 39', Andrijašević 51', Bradarić 89'
Crveni kartoni: -/-

Dinamo: Zagorac, Soudani, Machado, Gojak (od 59. Sammir), Hodžić (od 75. Henriquez), Pavičić, Pivarić, Olmo, Schildenfeld, Lešković (od 53. Soldo), Matel

Rijeka: Prskalo, Bradarić, Ristovski (od 85. Zuta), Vešović, Gavranović, Mišić, Elez, Andrijašević (od 60. Maleš), Gorgon (od 74. Čanađija), Župarić, Bezjak

Matjaž Kek, kao i njegovi igrači, bit će zlatnim slovima zapisan u povijesti Rijeke. Nakon osvojenog prvenstva Rijeka je protiv Dinama osvojila i Hrvatski nogometni kup i tako nakon prvenstvenog poraza na Maksimiru, koji nije puno značio, zaključila sezonu iz snova dvostrukom krunom.

Bila je to lijepa utakmica za kraj sezone, Rijeka je od prvog zvižduka suca Vučemilovića-Šimunovića, kojem je ovo bila posljednja službena utakmica, krenula kao puštena s lanca, u prvih 15 minuta Kekovi su izabranici imali tri, četiri solidne prilike za pogodak, ali na gol se čekalo do polovice prvog dijela.

Krasnom akcijom u tri poteza loptu je na lijevoj strani u prostor dobio Franko Andrijašević, borio se s Leškovićem, malo i zakomplicirao, ali uspijeva zadržati loptu, a zatim povratnom loptom nalazi Marija Gavranovića, koji s desetak metara lijevom nogom matira vratara Zagorca.

Nakon primljenog gola zaigrao je bolje Dinamo, prvi je priprijetio Soudani nakon pola sata igre, dugom ga je loptom pronašao Machado, ali najbolji Dinamov igrač promašuje Rijekin gol.

Pet minuta kasnije upravo je Soudani u opasnoj zoni na desnoj strani izborio prekršaj. Bio je to posve nepotreban prekid koji je skrivio Elez kad se Soudani već udaljavao od gola. Branič Rijeke za start je nagrađen i žutim kartonom. Nije to bila najveća kazna za prvake Hrvatske, nakon izvedenog slobodnog udarca braniči Rijeke ne uspijevaju očistiti, lopta se odbija od Leškovića do Danija Olma, koji iz prve kraj dvojice Rijekinih igrača i vratara Prskala zabija za 1:1.

Na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom, no Rijeka odmah na otvaranju drugog poluvremena dolazi do novog vodstva. Neobjašnjive su bile reakcije u Dinamovoj obrani nakon ubačaja iz kuta s lijeve strane, Pivarić i Schildenfeld su se samo pogledavali, Zagorac ostao ukopan na crti, a Gavranović glavom s par metara zabio za 2:1.

Dinamo još jednom pritišće Rijeku, nakon primljenog gola igra bolje i dolazi nadomak izjednačenju. Pamtit će Ivajlo Petev i njegovi igrači 58. minutu kada je Soudani prvo s 14 metara zatresao gredu, da bi odbijenu loptu Gojak glavom poslao kraj gola.

Dvojbeni trenutak susreta dogodio se u 64. minuti, Vešović je prekršajem pokušao isprovocirati Hodžića, ovaj se pak Rijekinog igrača pokušava riješiti laktom u glavu. Obojica su već imala žuti karton, Hodžić je sigurno zaradio isključenje, možda i Vešović, no Vučemilović se nije oglasio.

Tri minute kasnije još je jednom mogao i morao Dinamo do izjednačenja, nakon ubačaja Schildenfeld glavom spušta loptu na Hodžića, koji neometan s pet metara može birati u koji dio mreže je pospremiti, ali slabo je zahvaća, brani Prskalo.

Kazna je uslijedila vrlo brzo, u 72. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Korner je s desne strane izveo Mišić, ponovno slabo reagira obrana Dinama, lopta se odbija do Darija Župarića, koji lijevom nogom, prilično slabim udarcem s 12 metara vara Zagorca za konačnih 3:1 i četvrti Kup za Rijeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Byserabya01.06.2017. u 18:39
    Drago Čosiću, primi se repke...to ti ide...nije bilo u redu da si Dinamo stavil u poziciju svog favorita...čulo se je..od čovjeka koji treba biti neutralan...Tak si ko onaj( po)četnik Zvonko Mihajlovski na tekmi Zvezda-Partizan I...."Evo fudbalera Crvene Zvezde, a evo i naših...."
    Byserabya
  • Obrisan korisnik01.06.2017. u 15:21
    Rijeci svaka čast i čestitke a neki bi trebali malo kod psihića!
    Obrisan korisnik
  • sportoz01.06.2017. u 13:13
    Još jedno razvaljivanje hašk mafijaškog, izgubljeni Tuta Bugarin, unezvjereni Capo i suze El Prljavi Simulanija. Kakav šlag na tortu jedne predivne sezone! Hvala Rijeko!
    sportoz
  • Obrisan korisnik01.06.2017. u 05:21
    hahaha kako je Kek nasamario Dinamovce...pustio im petardu u Zagrebu da se malo opuste i vrate u svoj snobovski mod i onda im zapaprio u kupu...svaka cast rijeci i svima na zasluzenoj duploj kruni...
    Obrisan korisnik
  • narada10831.05.2017. u 23:24
    ovo je bila cjela sezona i Dinama i Rijeke --- u jednoj utakmici. Bravo Rijecani na "double-u".
    narada108