Košarka

VIDEO: Fenomenalni Durant pokazao zašto je stigao u Oakland, Warriorsi autoritativno otvorili finale

Dario Dodić • petak, 02.06.2017.
VIDEO: Fenomenalni Durant pokazao zašto je stigao u Oakland, Warriorsi autoritativno otvorili finale
Foto: EPA

Započelo je dugo iščekivano povijesno finale NBA lige, na domaćem su parketu na krilima fenomenalnog Kevina Duranta uvjerljivu pobjedu upisali Golden State Warriorsi protiv aktualnih prvaka Cleveland Cavaliersa...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 113:91 (1-0)

Povijest se ispisuje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Dvije najjače momčadi došle su do finala, prvi put u povijesti iste momčadi igraju treće uzastopno finale. Sinoć je čekanju došao kraj, Golden State Warriorsi na autoritativan su način krenuli u osvetu za prošlogodišnje finale protiv Cleveland Cavaliersa.

Je li stvar u predugom čekanju (Warriorsi su imali devet dana odmora, Cavsi šest) ili previsokom ulogu ili prevelikoj razlici u kvaliteti između dvaju momčadi, teško je reći, no sinoćnja utakmica u Oaklandu nije opravdala očekivanja, ali kao što junak pobjede Warriorsa Kevin Durant kaže, "kad u finalu pobijediš utakmicu zadovoljan si".

Obrana Cavsa je poprilično podbacila, Warriorsi su se bez većih poteškoća ušetavali pod obruč aktualnih prvaka, zabijali su kako su htjeli, što je na otvaranju utakmice pomoglo protiv "hrđavosti" nišanskih sprava nakon devet dana pauze. Pravo je čudo koliko su dugo u utakmici ostali prvaci s obzirom na slabo čuvanje obruča i nevjerojatnih 20 izgubljenih lopti, izdržali su do sredine treće četvrtine, a onda su Warriorsi sve riješili kišom trica i na kraju upisali laganu i povijesnu pobjedu 113:91. Warriorsi su na 13-0 u doigravanju, to nije uspjelo nijednoj momčadi prije njih.

Nisu impresionirali Warriorsi, ali nisu ni morali protiv ovakvih Cavaliersa, koji će morati odigrati puno bolju obranu, LeBron James i Kyrie Irving morat će odigrati napadački fantastične utakmice i uz sve to nadati se da neće baš sve zvijezde Warriorsa biti raspoložene.

Trener Cavsa Tyronn Lue jednostavno je to objasnio: "To je najbolja momčad koju sam ikad vidio. Nitko nikad nije ovo napravio. Imaju 13-0, konstantno ruše rekorde. Igraju dobru košarku, ali mi možemo igrati bolje."

LeBron je objasnio svoje viđenje utakmice, upitan što bi izdvojio kao ključ pobjede Warriorsa, odgovorio je: "K.D.-a. Kad uzmete jedan od najboljih timova ikad sastavljenih, onaj koji su imali prošle godine, i tome dodate super moćni ofenzivni talent poput Duranta, sa sjajnom košarkaškom inteligencijom, to je ono što se izdvaja. Tako je kako je, moramo smisliti način kako se boriti s time. Bit će to težak izazov za nas."

Warriorse je predvodio fenomenalni Kevin Durant, u 38 minuta na parketu ubacio je 38 koševa (14/26 iz igre), dodao osam skokova i osam asistencija. Steph Curry je dodao svoju porciju koševa, morao je igrati samo 34 minute, za to je vrijeme ubacio 28 poena uz deset asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Ubilježio je Steph i polovicu svih izgubljenih lopti Warriorsa. Doduše, radi se o dvije izgubljene lopte.

Durant i Curry bili su jedini dvoznamenkasti igrači kod Warriorsa. Iako ga šut nije uopće išao (3/12 iz igre) Draymond Green odradio je lavovski posao u obrani, utakmicu je završio s devet poena i 11 skokova. Ni Klay Thompson nije imao šuterski dobru večer (3/16 iz igre, 0/5 za tricu), utakmicu je okončao sa samo šest poena.

Najbolji je kod Cavsa bio LeBron James, ubacio je 28 poena (9/20 iz igre, 8/12 slobodna bacanja) uz 15 skokova, osam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Kyrie Irving dodao je 24 poena, Kevin Love 15 koševa i čak 21 skok.

Druga utakmica se također igra u Oaklandu, u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2017. u 19:49
    Uz ovakvog Duranta i šuterski raspoložene Currya i Thompsona, te luđačku obranu Greena, više od 4-2 za Warriorse bi bila senzacija epskih proporcija
    Obrisan korisnik