Košarka

Olympiakos bez Spanoulisa upisao poraz, Panathinaikos izjednačio finalnu seriju

Petar Jenjić • četvrtak, 01.06.2017.
Olympiakos bez Spanoulisa upisao poraz, Panathinaikos izjednačio finalnu seriju
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikosa svladali su na domaćem parketu Olympiakos rezultatom 84:80 i izjednačili rezultat u finalnoj seriji na 1-1. Sjajni Nikos Pappas vodio je domaćine do slavlja...

Imamo finalnu seriju. Panathinaikos je po prvi puta od 2014. godine uspio na domaćem parketu svladati Olympiakos čime je izjednačio rezultat na 1-1. "Zeleni" su slavili rezultatom 84:80 i uz odličan šut iz igre (26/52, 50%) pokazali kvalitetu više. Vrijedi spomenuti kako je Olympiakos igrao bez Vassilisa Spanoulisa.

Odličan je bio Nikos Pappas koji je predvodio svoju momčad do pobjede. Iako je do posljednje četvrtine ubacio tek četiri poena, grčki je košarkaš u završnici ubacio 12 koševa i bio jedan od najzaslužnijih što je Panathinaikos sačuvao prednost.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, Panathinaikos je sredinom nastavka preuzeo konce u igri i držao prednost do kraja.

Uoči posljednjih deset minuta domaćin je imao šest koševa viška (59:53). Dvije i pol minute prije kraja utakmice Nikos Pappas je ubacio koš uz prekršaj za vodstvo 78:71, ali je Olympiakos preko Mantzarisa i Printezisa smanjio na samo dva koša minusa. Ipak, prvo je Mike James sjajno položio loptu u koš, da bi četiri pogođena slobodna bacanja potvrdila pobjedu domaćina.

Nikos Pappas je zaključio susret sa 16 poena (2/2 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 9/9), dok je Mike James dodao 14 koševa (4/7 za dva, slobodna bacanja 6/8).

Erick Green bio je najbolji kod Olympiakosa s 21 poenom (2/5 za dva, 5/6 za tricu, slobodna bacanja 2/3).

Grčka liga, finale:
Panathinaikos - Olympiakos 84:80 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!