Tenis

VIDEO: Impresivan nastup Nadala, Đoković do prolaza tek u pet setova

Mihaela Bradovski • petak, 02.06.2017.
VIDEO: Impresivan nastup Nadala, Đoković do prolaza tek u pet setova
Foto: EPA

Zanimljiv dan u Roland Garrosu gdje su još dvojica igrača predali meč zbog ozljede, među njima i David Goffin, jedan od onih koji su imali visoke ambicije...

Grigor Dimitrov nije uspio preskočiti prvu ozbiljniju prepreku. Protivnik mu je bio Pablo Carreno Busta koji je odlično koristio brojne pogreške Bugarina. Dimitrov je dvoboj završio s 14 as servisa, ali i 20 neprisiljenih pogrešaka više.

"Jako sam sretan, rastem kao igrač i ova pobjeda mi puno znači. Probat ću nastaviti ovakav trend rezultata i pokušat ću što češće igrati u drugom tjednu na Grand Slam turnirima. U početku sam bio nervozan jer je on stvarno dobro krenuo. Takvo što sam i očekivao, znao sam da će detalji odlučivati", istaknuo je Carreno Busta.

David Goffin bio je jedan od glavnih kandidata za dugačak ostanak u turniru. Međutim zaustavila ga je ozljeda, Goffin je bio prisiljen predati meč tijekom prvog seta protiv Horacija Zeballosa. Prilikom vraćanja loptice proklizao je i zapeo za pokrov u slučaju kiše koji se nalazi uz teren, gležanj je popustio, došlo je do ružnog uganuća i Belgijac nije mogao nastaviti. U tom trenutku vodio je 5:4, servirao za prvi set, ali Zeballos je taj koji ide dalje.

Roberto Bautista Agut prilično rutinski odradio je posao protiv Jirija Veselog. Očekivao se izjednačeniji dvoboj, međutim Čeh je dosta griješio, imao 40 neprisiljenih pogrešaka, 20 više od Bautiste Aguta. Španjolac je bio dosta opasniji i na reternu, imao je čak 15 break lotpi dok je s druge strane protivnik imao samo četiri.

Kratko je na terenu bio Miloš Raonić koji je već nakon pola sata igre prošao u četvrto kolo. Protivnik mu je bio Guillermo Garcia Lopez koji je zbog ozljede bedrenog mišića bio prisiljen predati meč početkom drugog seta. Garcia Lopez imao je dosta problema s kretanjem i nije mogao nastaviti dvoboj.

Fantastičan nastup upisao je Rafael Nadal koji je uništio Nikoloza Basilašvilija i prepustio mu jedan jedini gem. Basilašvili nije imao nikakve šanse, u cijelom meču osvojio je samo 36 poena, a imao je tek pet winnera i čak 34 neprisiljene pogreške. Nadal je očekivano bio oduševljen svojim nastupom.

"Ovo je bez ikakve dvojbe jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Osjećam se sjajno, odlično treniram, a u mečevima sam jako dobar. Pobijediti igrača koji je izbacio Simona i Troickog ovakvim rezultatom, stvarno je velika stvar", rekao je Nadal.

Sjajne igre nastavlja pružati Dominic Thiem koji je lakoćom izbacio i Stevea Johnsona. Johnson je psihološki bio u teškoj situaciji posljednjih tjedana zbog smrtnog slučaja u obitelji, ali uspio je upisati dvije pobjede u Parizu, jednu od njih protiv Borne Ćorića.

Ovdje je Thiem ipak pokazao klasu i potvrdio da je u ovom trenutku bolji igrač. "Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Steve je u početku igrao nešto lošije, možda je bio umoran jer je ipak imao dva vrlo teška meča, ali u drugom setu nije bilo lako i osvojen tie-break na kraju je prelomio dvoboj."

Težak posao imao je Novak Đoković kojeg je prilično namučio Diego Sebastian Schwartzman. Argentinac je dva puta imao set prednosti, ali Đoković je preokrenuo dvoboj impresivnim nastupom u četvrtom i petom setu koje je dobio s dva puta po 6:1.

"Uvjeti su mu odlično odgovarali, podloga je bila vrlo spora s niskim odskokom loptice. Psihički sam bio čvrst cijelim tijekom susreta i vjerovao sam da ću prelomiti dvoboj, samo su mi neprisiljene pogreške stvarale probleme."

Dalje je otišao i Albert Ramos, također pobjedom u pet setova nakon što je i on zaostajao 2-1 u setovima.

Roland Garros, treće kolo:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 20) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) 7:5, 6:3, 6:4
Horacio Zeballos (Argentina) - David Goffin (Belgija, 10) 4:5 predaja Goffina
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 17) - Jiri Vesely (Češka) 6:3, 6:4, 6:3
Miloš Raonić (Kanada, 5) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:1, 1:0 predaja Garcia Lopez
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:0, 6:1, 6:0
Dominic Thiem (Austrija, 6) - Steve Johnson (SAD, 25) 6:1, 7:6(4), 6:3
Novak Đoković (Srbija, 2) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1
Albert Ramos (Španjolska, 19) - Lucas Pouille (Francuska, 16) 6:2, 3:6, 5:7, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!