Tenis

Braniteljica naslova u dva seta do četvrtog kola, najviše muke za Mladenović i Kuznjecovu

Branimir Korać • petak, 02.06.2017.
Braniteljica naslova u dva seta do četvrtog kola, najviše muke za Mladenović i Kuznjecovu
Foto: EPA

Kod tenisačica nije bilo većih iznenađenja u trećem kolu Roland Garrosa. Favoritkinje su bile uspješne i upisale očekivane pobjede...

Braniteljica naslova pobjednice Roland Garrosa Garbine Muguruza upisala je novu pobjedu i prošla u četvrto kolo. Svladala je Kazahstanku Juliju Putincevu u dva seta što će joj posebno dobro doći za podizanje samopouzdanja koje je ove sezone uzdrmano nekim neočekivanim porazima.

"Sa svakim mečom samopouzdanje mi sve više raste. Nijedan meč nije bio lagan, nisam imala najlakši ždrijeb, ali nisam to niti tražila i zadovoljna sam kako sam preuzimala inicijativu u dvobojima", smatra Muguruza.

Jelena Ostapenko vrlo lako, za samo sat vremena eliminirala je Lesiju Curenko. Defanzivno orijentirana Curenko imala je u cijelom meču jedan jedini winner i 23 puta više neprisiljenih pogrešaka. S takvim nastupom teško da bi mogla protiv bilo koga računati na pobjedu.

Prošlogodišnja četvrtfinalistica Shelby Rogers poražena je u tri tijesna seta od Kristine Mladenović. Nasljednica Mary Pierce vratila se iz teške situacije u trećem setu gdje je Rogers servirala za meč, ali Mladenović se izvukla i napravila preokret te sačuvala nadu u francusku osvajačicu Roland Garrosa.

"Epski meč, mogu ga tako opisati jer nemam pojma kako sam došla do pobjede. Shelby je igrala sjajno, vodila je 5:2 u trećem setu i izvlačila je posljednji atom snage iz mene."

Problema nije bilo niti za Samanthu Stosur koja je ispustila samo četiri gema protiv Bethanie Mattek, a jednako uvjerljive bile su i Venus Williams i Timea Bacsinszky.

Dosta se za pobjedu pomučila Svetlana Kuznjecova koja je prolila puno znoja protiv uporne Kineskinje Shuai Zhang, ali je ipak izborila prolaz.

Roland Garros, treće kolo:
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Julia Putinceva (Kazahstan, 27) 7:5, 6:2
Jelena Ostapenko (Latvija) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6:1, 6:4
Kristina Mladenović (Francuska, 13) - Shelby Rogers (SAD) 7:5, 4:6, 8:6
Samantha Stosur (Australija, 23) - Bethanie Mattek Sands (SAD) 6:2, 6:2
Venus Williams (SAD, 10) - Elise Mertens (Belgija) 6:3, 6:1
Timea Bacsinszky (Švicarska, 30) - Ons Jabeur (Tunis) 6:2, 6:2
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) - Shuai Zhang (Kina, 32) 7:6(5), 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!