Tenis

Maestralni Marin Čilić ekspresno do osmine finala Roland Garrosa

Dario Dodić • subota, 03.06.2017.
Maestralni Marin Čilić ekspresno do osmine finala Roland Garrosa
Foto: FaH

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, lagano je odradio dvoboj trećeg kola Roland Garrosa, pobjedom u tri seta protiv Feliciana Lopeza plasirao se u osminu finala zemljanog Grand Slama...

Marin Čilić nastavio je sa sjajnim partijama na Roland Garrosu. U trećem je kolu bez većih problema za manje od dva sata igre s glatkih 3-0 u setovima svladao Feliciana Lopeza i ostvario plasman u osminu finala Grand Slama.

Uz minimalne oscilacije Marin je držao visoku razinu igre tijekom čitavog meča protiv Španjolca, inače 36. igrača svijeta, iako je već u prvoj igri prvog seta izgubio servis. Lopez je došao do 40:15 i dvije break-lopte, jednu je Marin spasio, no drugom Lopez dolazi do breaka.

Bilo je to sve od Španjolca u prvom setu, Međugorac uzima šest gemova zaredom i s laganih 6:1 privodi set kraju nakon pola sata igre.

Drugi je set donio vrlo sličnu igru, prijetio je Marin na gotovo svakom Španjolčevom gemu, triput je došao do breaka, jednom izgubio svoj servis, sa 6:3 dolazi do velikih 2-0 u setovima.

U trećem je setu bio dovoljan jedan breaku Hrvatu, već u drugoj igri oduzima servis Lopezu i rutinski privodi set i meč kraju, nakon sat i 47 minuta igre dolazi do tri meč-lopte, koristi prvu, pogađa as i prvi put upisuje pobjedu na zemlji protiv Feliciana Lopeza.

Četvrti put u karijeri Čilić će igrati osminu finala Roland Garrosa, s druge strane mreže bit će pobjednik meča Edmund - Anderson.

Roland Garros, muški, 3. kolo:
Marin Čilić (HRV, 7) - Feliciano Lopez (ŠPA) 6:1, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.06.2017. u 21:42
    igra protiv Andersona u 1/8
    narada108
  • Obrisan korisnik03.06.2017. u 15:18
    Dobro je bilo, nećemo tražit sad dlaku u jajetu. Solidno izdanje Marina, prostora za napredak ima, a crna rupa je trajala ravno 10ak minuta u 2. setu i to je to. Ovo drugo je bilo rutinski. Sad čekamo kako će se ždrijeb otvorit, najvjerojatnije u 1/4 F ide na Wawrinku ili Monfilsa. Polufinale RG... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2017. u 13:37
    Nivo igre je ipak malo pao, pogotovo postotak prvog servisa i pocele su oscilacije! Njegov rezultat je vise maestralan nego njegova igra, ali ipak je bio puno bolji od Lopeza, koji je jako grijesio. Srecom Marin ima dobar zdrijeb u cetvrtom kolu.
    Obrisan korisnik
  • vjesu03.06.2017. u 13:15
    Bravo za Marina. Realno, Lopeza smo gledali vec i boljeg ali to i nije Cilicev problem. Ugodno iznenadio je Ciclicev bekhend, koji je bio skoro pa besprijekoran. Dosad se i krece vrlo dobro sto kod njega nije uvijek slucaj. Tijek turnira je dosad optimalan ali ako zeli doci daleko mora popraviti... [više na forumu]
    vjesu