Nogomet

Zidane: "Juventus će uvijek biti u mom srcu"; Perez: "Zidane može do kraja života ostati u Realu"

Dario Dodić • nedjelja, 04.06.2017.
Zidane: "Juventus će uvijek biti u mom srcu"; Perez: "Zidane može do kraja života ostati u Realu"
Foto: EPA

Trener Real Madrida nije skrivao oduševljenje fantastičnom sezonom koja je kulminirala velikom pobjedom 4:1 protiv Juventusa. Zidane je potvrdio da ostaje u klubu i rekao da nije najbolji trener na svijetu, no s njim se ne slaže predsjednik kluba Florentino Perez...

"Ovo je velika sreća za igrače i klub. Presretni smo jer nije jednostavno ostvariti ovako nešto, osvojiti ligu i Ligu prvaka. Do ovoga smo stigli napornim radom i optimizmom. Bila je ovo spektakularna godina", započeo je trener Real Madrida, Zinedine Zidane.

"Kada si u ovom velikom klubu i imaš ovakve igrače, možeš raditi dobro i činiti nevjerojatne stvari. Igrali smo protiv vrlo jakog Juventusa i zaista smo se mučili u prvom poluvremenu, ali u drugom smo bili fizički bolji, kontrolirali smo loptu i tijekom utakmice sasvim zaslužili pobjedu", prokomentirao je utakmicu Francuz.

Upitan koji je dan bio bolji, kad su osvojili LaLigu ili Ligu prvaka Zidane je odgovorio: "To je isto, ovo je poseban dan, ali dan kad smo osvojili LaLigu bio je najsretniji dan u mom životu jer radi se o 38 utakmica, fenomenalno je osvojiti prvenstvo u posljednjem kolu. Treba čestitati igračima i klubu na ovoj godini."

Upitan je li najbolji trener na svijetu i ostaje li u klubu Zidane je odgovorio: "Niti sam prije bio beznadno loš, niti sam genijalac sad. Nisam najbolji trener na svijetu. Strastven sam u vezi nogometa, radim naporno, ali iznad svega nalazim se u velikom klubu i mogu računati na neke nevjerojatne igrače. Hoću li ostati? Očito je da hoću. Moramo se odmoriti, uživati u ovoj večeri i onda ćemo vidjeti što dalje."

"Juventus je imao nevjerojatnu sezonu, i mi i oni zaslužili smo biti u finalu. Na kraju smo mi pobijedili, ali i oni su odigrali odličnu utakmicu, velik su klub i uvijek će biti u mom srcu. Igrao sam pet godina u Juveu i uvijek će biti uz mene", zaključio je Zizou.

Veliku večer Reala prokomentirao je i predsjednik kluba Florentino Perez: "Zidane može ostati u Real Madridu do kraja života. Svaki mu je navijač kluba toliko zahvalan, podignuo je razinu našeg talenta kad je došao 2001. godine i bio je najbolji igrač na svijetu. Sad je najbolji trener na svijetu. Naš je trener tek 17 mjesec, ali je sve učinio mogućim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 08:27
    more ostat do osvaja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 11:21
    Ovo sve stoji ali Perez je malo u euforiji zbog velikog uspjeha, sto je ljudski. Ali reci, Zidane moze ostati do kraja zivota, je glupost i utopija. Iz iskustva i povijesti nogometa znamo, ako te odjednom rezultati odnosno uspjesi ne maze, brzo se trazi tvoja smjena i express zavrsis kao trener na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik