Nogomet

Massimiliano Allegri: "Nije ovo kraj Juventusove ere"

Dario Dodić • nedjelja, 04.06.2017.
Massimiliano Allegri: "Nije ovo kraj Juventusove ere"
Foto: EPA

Trener Juventusa Massimilliano Allegri smireno je nakon poraza 4:1 u finalu Lige prvaka prokomentirao utakmicu i budućnost kluba. Poručuje da ovo nije kraj Juventusove ere...

"Vrlo sam ponosan na dečke zbog onoga što su postigli ove sezone. Došli smo ovdje pobijediti, ali nismo uspjeli. Igrali smo zaista dobro prvo poluvrijeme i nismo iskoristili svoje šanse. Pjanić je imao problema s koljenom, Real Madrid je podigao tempo i imali smo teških 15 minuta", započeo je komentar utakmice Max Allegri.

"Dobili smo gol nakon odbijanca i onda se posve raspali psihički. Trebali smo reagirati i braniti se svim snagama, ali to je još jedan korak koji moramo napraviti u budućnosti kako bismo sazrijeli. Iako je Real igrao vrlo dobro drugo poluvrijeme i ima izvrsne igrače koji mogu promijeniti tijek utakmice u svakom trenutku, taj drugi gol izbio nam je sav zrak iz pluća. Trebali smo bolje reagirati, ali nema smisla pričati što bi bilo kad bi bilo. Život nam daje priliku pokušati ponovno iduće godine, stoga moramo smireno proanalizirati gdje možemo napredovati kao tim, u nogometu i mentalno", zaključio je Allegri.

"Potrošili smo puno više energije u prvom poluvremenu nego što smo trebali, trebali smo biti smireniji. Imali smo šanse završiti prvi dio s vodstvom, ali za drugo poluvrijeme nemamo što reći, Real Madrid odigrao je sjajno", kaže Juventusov strateg.

"Sljedeću sezonu započinjemo sa željom da odigramo još jednu sjajnu Ligu prvaka, osvojimo Scudetto i Kup. Moramo sabrati svoje misli, napaliti se i boriti, jer možemo iz ovoga naučiti i napredovati", najavio je talijanski strateg.

"Nije ovo kraj Juventusove ere. Gigi Buffon ostaje u klubu, Andrea Barzagli i dalje je naš igrač. Klub zna gdje treba intervenirati kako bi napredovao. Nakon malog odmora svi ćemo biti svježi i motivirani."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 08:27
    očekivao sam više od Juventusa, ali Real ih je pregazio u drugom
    Obrisan korisnik