Tenis

Wozniacki slavila u dvoboju starih poznanica, Mladenović izbacila braniteljicu naslova

Branimir Korać • nedjelja, 04.06.2017.
Wozniacki slavila u dvoboju starih poznanica, Mladenović izbacila braniteljicu naslova
Foto: EPA

Poznate su sve sudionice četvrtog kola Roland Garrosa, ali i prve četvrtfinalistice. Tamo neće biti braniteljice naslova Garbine Muguruze koja je poražena od Kristine Mladenović...

U dvoboju potpuno neočekivanih sudionica trećeg kola Veronica Cepede nakon velike borbe u tri seta svladala je Marianu Duque Marino. Paragvajki je to apsolutni uspjeh karijere, dosad je samo jednom prošla prvo kolo na Grand Slam turnirima i to lani u Parizu gdje je ispala odmah u drugom kolu.

Nakon što je zaustavila Anu Konjuh, Magda Linette nije uspjela proći u četvrto kolo. Prejaka je bila Elina Svitolina koja je slavila sa 6:4, 7:5 uz dobar otpor Poljakinje. Sat i pol trebalo je Svitolinoj za pobjedu, nijednom nije izgubila početni udarac, ali je spasila ukupno četiri break lopte i to sve četiri u četvrtom gemu drugog seta kod 2:1 za Linette. Upravo Svitolina bit će sljedeća protivnica Petre Martić.

Uspješna je bila i druga nositeljica Karolina Pliškova koja je za 70 minuta eliminirala Carinu Witthoeft. Pliškova je upisala pobjedu 7:5, 6:1 iako je u prvom setu zaostajala 4:2. Nakon toga okrenula je set, drugi otvorila s 4:0 i odjurila u četvrto kolo. Pliškova je očekivano bila agresivnija, više je tražila izravne poene od Njemice koja je susret završila samo s pet winnera.

Jelena Ostapenko nikada nije ovako dobro igrala u Roland Garrosu, no ove godine niže pobjede i došla je do četvrtfinala. Protivnica u četvrtom kolu bila joj je Samantha Stosur koja dobro zna kako doći daleko u Parizu, ali ovaj put nije imala rješenje za igru Latvijke. Ostapenko je odigrala odličan meč i nakon gubitka prvog seta sa 6:2, napravila je preokret i otišla dalje. Ona tek očekuje pravi nastup na Grand Slamu i to u Wimbledonu gdje će također biti iznimno opasna.

U četvrtfinalu je i Kristina Mladenović koja je u tri seta eliminirala braniteljicu naslova Garbine Muguruza i kao glavni francuski adut ostala je u igri za osvajanje Grand Slam turnira na domaćem tlu. Muguruza je nastavila s nekonstantnim igrama, imala je uspona i padova i u ovom meču koji je na kraju izgubila u tri seta.

"Svi smo jedva čekali taj dvoboj četvrtog kola protiv braniteljice naslova. Uvijek su pune tribine kada igram na ovom stadionu, ali sada su bile prepune. Znam da to uvijek govorim, ali stvarno volim igrati pred vama. Znam da nisam savršena i da griješim, valjda sam napravila 35 dvostrukih servis pogrešaka, ali dali ste mi snagu za prolaz", rekla je Mladenović na terenu nakon pobjede.

Caroline Wozniacki i Svetlana Kuznjecova predobro se poznaju da bi bilo ikakvih tajni među njima. Niti ovdje nije bilo iznenađenja, a na kraju pobjedu je odnijela Dankinja koja je bila uspješnija i u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju prošle godine u New Yorku.

"Počela sam jako dobro i plan je funkcionirao savršeno s dropshotovima i miksanjem ritma. Znala sam da neće biti lako i da se neće predati te se uspjela vratiti u meč, ali ipak je treći set pripao meni što me čini vrlo sretnom", rekla je Wozniacki.

S nastupom je završila Venus Williams koja je dobro krenula protiv Timee Bacsinszky, uzela prvi set, ali poslije toga Švicarka je bila bolja i s glatkih 6:2, 6:1 izborila prolaz dalje.

Roland Garros, treće kolo:
Veronica Cepede (Paragvaj) - Mariana Duque Marino (Kolumbija) 3:6, 7:6(2), 6:3
Elina Svitolina (Ukrajina, 5) - Magda Linette (Poljska) 6:4, 7:5
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Carina Witthoeft (Njemačka) 7:5, 6:1

Roland Garros, četvrto kolo:
Jelena Ostapenko (Latvija) - Samantha Stosur (Australija, 23) 2:6, 6:2, 6:4
Kristina Mladenović (Francuska, 13) - Garbine Muguruza (Španjolska, 4) 6:1, 3:6, 6:3
Caroline Wozniacki (Danska, 11) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) 6:1, 4:6, 6:2
Timea Bacsinszky (Švicarska, 30) - Venus Williams (SAD, 10) 5:7, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!