Košarka

VIDEO: LeBron nedovoljan protiv sjajnih Curryja i Duranta, Warriorsi s Kerrom na klupi poveli 2-0

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.06.2017.
VIDEO: LeBron nedovoljan protiv sjajnih Curryja i Duranta, Warriorsi s Kerrom na klupi poveli 2-0
Foto: EPA

I u drugoj utakmici finalne serije NBA doigravanja Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa. Prvi put ih je nakon šest tjedana s klupe vodio Steve Kerr, Cavsi su ponovno bili nemoćni, unatoč sjajnoj partiji LeBrona Jamesa....

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 132:113 (2-0)

Nakon šest tjedana bolovanja i gledanja utakmica iz svlačionice trener Golden State Warriorsa Steve Kerr vratio se na klupu svoje momčadi uz ovacije s tribina i uživao u novoj pobjedi. Warriorsi su na krilima nevjerojatnih Stepha Curryja i Kevina Duranta svladali Cleveland Cavalierse sa 132:113 i poveli 2-0 u finalnoj seriji.

Iako je prošlogodišnje finale počelo na isti način, ovog puta morala bi se upaliti zvona za uzbunu kod Cavsa. Aktualni prvaci držali su se u utakmici do sredine treće četvrtine samo zahvaljujući sjajnoj predstavi LeBrona Jamesa, ali jedan LeBron, koliko god briljantan bio, nije dovoljan protiv zvijezdama nakrcane momčadi Warriorsa.

U prvoj utakmici James je odigrao slabu obranu pa mu se imalo što zamjeriti, u drugoj je odigrao sjajno, ali pomoći suigrača baš i nije bilo, posebno ne od Kyrieja Irvinga, čovjeka koji je prošle godine bio među ključnim figurama finala, sinoć se baš i nije pojavio na parketu, unatoč solidnom broju poena na kraju utakmice, ali to je više plod silnih ispucanih lopti.

"Mislim da smo dobar dio utakmice poprilično precizno izvršavali plan igre koji smo zacrtali. Bili smo puno čvršći nego u prvoj utakmici. Natjerali smo ih na 20 izgubljenih lopti, a i dalje su nas prilično lagano pobijedili, moramo igrati još puno bolje", rekao je LeBron nakon utakmice u kojoj je ubilježio triple-double i tako se na vrhu izjednačio s Magicom Johnsonom, igračem koji je osam puta u NBA finalima ubilježio triple-double učinak.

Prvi put u povijesti NBA finala dogodilo se da u istoj utakmici dvojica različitih igrača dohvate triple-double učinak, Steph Curry je zasjenio LeBronov. Kad tome pridodate i ponovno fenomenalan učinak Kevina Duranta jasno je da se Cavsi u Oaklandu s Warriorsima nisu mogli mjeriti.

"Činilo se kao da njih dvojica igraju s posebnim žarom, kao da je nešto osobno. A pričamo o dvojici najboljih igrača koje imamo na ovom svijetu, ovako fokusiranih, to je razlog zašto vodimo 2-0", rekao je Draymond Green nakon pobjede Warriorsa.

Steph je u 36 minuta na parketu ubacio 32 koša uz deset skokova i 11 asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Durant je dodao 33 koša, 13 skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i čak pet blokada. Ovog puta raspoložen je napokon bio i Klay Thompson, zlu ne trebalo, ubacio je 22 koša uz sedam skokova, šutiravši iz igre 8/12.

Warriorsi su na 14-0 u ovom doigravanju, nikad nijednoj momčadi to nije uspjelo: "Bio je ovo sjajan niz, ali ništa od toga nije važno ukoliko ne dovršimo posao u ovoj seriji. Vjerujte mi, znamo što se može dogoditi. Bilo je 2-0 i prošle godine pa smo izgubili", oprezan je Kerr.

LeBron je proveo 39 minuta na parketu i za to vrijeme ubacio 29 koševa (12/18 iz igre), uz 11 skokova, 14 asistencija i tri ukradene lopte. Odličan je bio i Kevin Love s 27 koševa, Irving je dodao 19 uz šut 8/23 iz igre.

Serija seli u Cleveland, treća utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!