Košarka

Žalgiris došao na korak do obrane naslova prvaka Litve

Petar Jenjić • utorak, 06.06.2017.
Žalgiris došao na korak do obrane naslova prvaka Litve
Foto: EPA

Košarkaši Žalgirisa pobjedom 72:59 u gostima kod Lietkabelisa došli su na korak do obrane naslova prvaka Litve. Odličnim drugim poluvremenom prelomili su susret u svoju korist i titulu prvaka imat će priliku proslaviti na domaćem parketu...

Po prvi puta u finalnoj seriji jedna je momčad uspjela napraviti break i doći do gostujuće pobjede. Radi se o Žalgirisu koji je protiv Lietkabelisa slavio rezultatom 72:59 i poveo s 3-1.

Branitelju naslova i najdominantnijoj momčadi lige nedostaje tek jedna pobjeda za novu titulu prvaka Litve. Prvu će priliku za to imati na domaćem parketu 9. lipnja.

Kao što je to bio slučaj i u prošloj utakmici, Lietkabelis je kao domaćin jako dobro ušao u susret i kontrolirao rezultat. U jednom su navratu tijekom prvog poluvremena imali osam poena viška, ali ne zadugo. U 18. minuti Lukas Lekavičius donio je Žalgirisu prvu prednost na susretu (35:34) čime je zaključio seriju 8:0 svoje momčadi.

Gosti su zadržali vodstvo sve do početka drugog poluvremena tijekom kojeg su napravili seriju 16:0 i otišli na prvu dvoznamenkastu prednost. Došli su domaćini u nekoliko navrata na jednoznamenkast zaostatak, no više od toga nije išlo.

Pobjednički su sastav s po 16 koševa predvodili Brock Motum (4/6 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i Lukas Lekavičius (3/7 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2) koji je skupio i osam asistencija.

Najbolji je kod Lietkabelisa bio Kšištof Lavrinovič sa 16 poena (5/8 za dva, 2/4 za tricu).

LKL, finale:
Lietkabelis - Žalgiris 59:72 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!