Košarka

Valencia izborila dvoboj s Real Madridom u finalu španjolskog prvenstva

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Valencia izborila dvoboj s Real Madridom u finalu španjolskog prvenstva

Valencia je drugi finalist španjolskog prvenstva, po prvi puta nakon 2003. godine uspjela je ostvariti ovaj uspjeh. Danas je rezultatom 85:77 svladala Baskoniju i s ukupnih 3-1 prošla dalje...

Real Madrid i Valencia odmjerit će snage u finalu španjolskog prvenstva. Nakon što su Madriđani s 3-0 svladali Unicaju, Valencia je s ukupnih 3-1 pobijedila Baskoniju i prošla u prvo finale još od 2003. godine. Podsjetimo, tada je bolja od njih bila Barcelona.

Večeras su bez većih problema slavili rezultatom 85:77, iako konačno stanje na semaforu to možda i ne sugerira. Odličnim ulaskom u utakmicu, kada su poveli s 15:4, stvorili su lijepu zalihu koju su održavali kroz veći dio susreta.

Uspijevali su gosti doći ispod deset koševa zaostatka u nekoliko navrata, borili su se kako bi se vratili potpuno u dvoboj, međutim, Valencia je pokazala kvalitetu više i nakon poraza u finalu Eurokupa pokušat će doći barem do jednog trofeja u ovoj sezoni.

Do pobjede je predvodio nepogrešivi Fernando San Emeterio s 19 poena (4/4 za dva, 3/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2), Pierre Oriola je dodao 18 koševa (7/9 za dva, slobodna bacanja 4/4).

Najbolji je kod gostiju bio Shane Larkin s 19 poena (4/5 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 5/6).

Prva finalna utakmica za rasporedu je 9. lipnja.

ACB, polufinale:
Valencia - Baskonia 85:77 (3-1)

Foto - Miguel Angel Polo, valenciabasket

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!