Košarka

Real do tijesne pobjede i vodstva u finalnoj seriji

Petar Jenjić • petak, 09.06.2017.
Real do tijesne pobjede i vodstva u finalnoj seriji
Foto: EPA

Košarkaši Real Madrida svladali su u prvoj finalnoj utakmici španjolskog prvenstva momčad Valencije rezultatom 87:81. Iako su kroz veći dio susreta bili u prednosti, Valencia se nije predavala, držala se vrlo blizu, ali više od časnog poraza nije mogla...

Real Madrid znao je kako zadržati prednost domaćeg terena u finalu i u prvoj je utakmici protiv Valencije došao do pobjede 87:81. Gosti su se jako dobro držali kroz veći dio susreta, vraćali se iz zaostatka, ali do pobjede nisu uspjeli doći.

Ponovno je u glavnoj ulozi bio Sergio Llull koji je u završnici odigrao važnu ulogu, Rudy Fernandez je ponovno podsjetio na najbolje utakmice, dok je Felipe Reyes napravio jako puno u reketu i svojim iskustvom doprinio pobjedi. Gosti su imali nekoliko raspoloženih pojedinaca, posebno u vidu Bojana Dubljevića, ali su na kraju morali čestitati svojim protivnicima na slavlju.

Vrijedi izdvojiti i dobru utakmicu Jayceeja Carrolla koji je došao do brojke od 600 trica u ACB ligi. Ipak, prvo mjesto je daleko, legendarni Alberto Herreros vodi s 1233 ubačene trice, gotovo 100 više od prvog pratitelja Juana Carlosa Navarra. Na trećem mjestu nalazi se Velimir Perasović s 882 ubačaja.

Valencia je igrala na krilima sjajnog Lukea Sikme koji je u sedam minuta ubacio devet poena i donio svojoj momčadi četiri koša viška (16:12). Unatoč vrlo slaboj sezoni Rudy Fernandez je pokazao kako i dalje može odigrati jako dobro, ubacio je dvije trice i pomogao svojoj momčadi da dođe do izjednačenja. Obje su momčadi igrale vrlo čvrsto i nisu dopuštale svojim protivnicima veće odvajanje pa je i poluvrijeme zaključeno neriješenim rezultatom (43:43).

Real je jako dobro otvorio nastavak, povukao je Sergio Llull s nekoliko dalekometnih šuteva čime je podigao dvoranu na noge. Međutim, Valencia je vrlo brzo odgovorila jako dobrom timskom igrom i smanjenim brojem grešaka. Četiri minute prije kraja rezultat je bio izjednačen (78:78), ali domaćin u minutu i pol radi seriju 7:0 koja se u konačnici pokazala i presudnom.

Sergio Llull predvodio je Real s 20 poena (4/6 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 3/3), dok je Rudy Fernandez dodao 19 koševa (3/5 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 1/1).

Najbolji je kod Valencije bio Bojan Dubljević s 19 poena (5/9 za dva, 3/4 za tricu), Fernando San Emeterio je dodao 14 koševa (5/8 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 1/1).

ACB liga, finale:
Real Madrid - Valencia 87:81 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!