Tenis

Nastavljaju se iznenađenja u Bolu, Cadantu i Krunić dohvatile finale

Dario Dodić • subota, 10.06.2017.
Nastavljaju se iznenađenja u Bolu, Cadantu i Krunić dohvatile finale

Neočekivano finale čeka nas na Challengeru u Bolu na Braču, nakon što su Alexandra Cadantu i Aleksandra Krunić iznenadile Beatriz Haddad Maiu i Mandy Minellu...

70. tenisačica svijeta i druga nositeljica Challengera u Bolu na Braču Mandy Minella nije se uspjela plasirati u finale turnira. Jedina preostala nositeljica u turniru u dva je seta poražena od strane Rumunjke Alexandre Cadantu. Ista je igračica na turniru svladala i Terezu Mrdežu.

90 minuta bilo je potrebno Rumunjki za plasman u finale Bola. 235. tenisačica svijeta bila je sigurnija u igri breakova u prvom setu, četiri je puta došla do breaka, svoj je servis ispustila dvaput, sa 6:2 dolazi do 1-0 u setovima.

Broj breakova se smanjio u drugom setu, ali je ponovno otišao na stranu rumunjske tenisačice. Cadantu je došla do tri breaka, Minella do dva. Mogla je Luksemburžanka do još jednog oduzetog servisa u 12. igri, spasila je tri meč-lopte Rumunjke, došla do break-lopte, ali nije je iskoristila, četvrtu meč-loptu Cadantu koristi za finale Bola.

"Nisam toliko iznenađena. Trenirala sam naporno svaki dan i sanjala da ću jednom doći do WTA titule. Stalno popravljam svoju igru i sad sam na solidnoj razini, jednom mora doći i titula. Sad razmišljam samo kako da se oporavim. Sretna sam s ovim što sam napravila do sada", komentirala je Cadantu nakon pobjede.

U finalu će Rumunjka igrati protiv 124. igračice svijeta, Srpkinje Aleksandre Krunić, koja je ostvarila pravi pothvat u polufinalu protiv favorizirane Brazilke Beatriz Haddad Maie.

Slika 1 od 1.

Manje od pola seta trebala je Haddad Maia za prednost u setovima, s glatkih 6-1 dolazi do 1-0, no nakon toga igru preuzima Krunić, sa 6:2 dolazi do izjednačenja u setovima, a zatim s glatkih 6:0 i do finala turnira.

"Neočekivano je ovo svakako, ovo mi je bilo prvo polufinale, sada idem i u prvo finale, zaista je ovo bio dobar tjedan za mene. Nakon prvog seta morala sam se naviknuti na njen servis i brzinu udarca ali bila sam strpljiva i čekala svoj trenutak, čekala sam da počne padat u igri jer da je zadržala isti nivo igre koji je imala u prvom setu ne vjerujem da bih imala snage. Zato mi je drago da sam ostala mirna i mentalno uspjela izdržati ovaj meč", komentirala je Krunić netom nakon pobjede.

Bit će ovo prvi susret dvaju tenisačica, dosad nisu igrale na Touru.

Challenger Bol, polufinale:
Aleksandra Krunić (SRB) - Beatriz Haddad Maia (BRA) 1:6, 6:2, 6:0
Alexandra Cadantu (RUM) - Mandy Minella (LUKS, 2) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!