Nogomet

VIDEO: Remi Iraca i Austrijanaca, Ukrajina odnijela važne bodove iz Tamperea

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.06.2017.
VIDEO: Remi Iraca i Austrijanaca, Ukrajina odnijela važne bodove iz Tamperea
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta nedjeljnog programa europskih kvalifikacija. Najzanimljiviji dvoboj odigrali su Republika Irska i Austrija dok je u hrvatskoj skupini Ukrajina slavila u Finskoj...

Skupina D

Irska - Austrija 1:1
Moldavija - Gruzija 2:2

Komplicirana situacija u skupini D nije ništa manje komplicirana nakon prvih nedjeljnih utakmica. Republika Irska ugostila je Austriju i remizirala 1:1 te tako privremeno preuzela vodeću poziciju, a do remija je došla u samoj završnici susreta.

Ircima je ovo već treći remi, ali i dalje ostaju s četiri boda više od Austrije. Austrijanci su propustili veliku priliku, vodili su sve do 85. minute kada je Jonathan Walters donio bod Irskoj.

Nakon pola sata igre Austrija je stigla do vodstva pogotkom Martina Hintereggera nakon što je ostao sam na nekih 13-14 metara i lijepo pogodio iza leđa Randolpha.

U drugom dijelu Irci su tražili poravnanje, istovremeno i ostavljali dosta prostora Austriji koja je također mogla do pogotka, ali nije uspjela te je domaćin stigao do poravnanja. Walters je lijepim udarcem iz prve izjednačio, već u sljedećoj minuti lopta je ponovno završila u austrijskoj mreži, ali pogodak nije priznat zbog prekršaja.

Ostalo je 1:1, s tim rezultatom ne mogu posebno zadovoljni biti niti jedni, a niti drugi.

Moldavija i Gruzija i dalje ostaju jedine reprezentacije u skupini bez ijedne pobjede. U međusobnom dvoboju u Kišinjevu remizirali su 2:2.

Moldavija je povela s 2:0 golovima Ginsarija i Dedova te je imala prednost na odmoru, ali Gruzija se uspjela vratiti i odnijeti bod.

U 65. minuti u igru je ušao Merebašvili i već u sljedećoj minuti smanjio je zaostatak da bi u 70. minuti Kazaišvili postavio konačnih 2:2.

Skupina I

Finska - Ukrajina 1:2

U hrvatskoj skupini prvi dvoboj šestog kola odigrali su Finska i Ukrajina. Ukrajinci su Tampere napustili s tri boda slaveći 2:1 i tako se približili Hrvatskoj na dva boda. Finci ostaju na pretposljednjem mjestu sa samo jednim bodom.

Susret je odlučen u drugom poluvremenu kada su postignuta sva tri pogotka, Finci su se vratili iz zaostatka u 72. minuti, ali već tri minute kasnije ponovno su primili pogodak i tu je priči bio kraj.

Ukrajina je do vodstva došla u 51. minuti pogotkom Jevhena Konopljanke koji je dobro reagirao na odbijenu loptu i poslao je u praznu mrežu.

Poravnanje Fincima donio je Pohjanpalo u 72. minuti, također nakon odbijene lopte, ovaj put od grede, gdje ju je nespretno poslao Rakicki.

Ipak tri minute kasnije Ukrajina dolazi do pobjede golom Besedina iz gužve nakon ubačaja Rakickog.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!