Nogomet

VIDEO: Turska deklasirala Kosovo, Ristovski zabio Španjolcima

Marjan Kreševac • nedjelja, 11.06.2017.
VIDEO: Turska deklasirala Kosovo, Ristovski zabio Španjolcima
Foto: FaH

Osim Hrvata večeras su na stadionima diljem Europe bili i ostali pretendenti za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Posrtanje Hrvatske najbolje su iskoristile Turska i Ukrajina koje su pobjedama poslale jasnu poruku da u skupini I nije ništa riješeno...

Skupina D

Srbija - Wales 1:1

Večernji susret odigrali su Srbija i Wales. Domaći su imali inicijativu i moglo bi se reći više od igre u prvih pola sata, ali nisu uspjeli materijalizirati niti jednu priliku i kako to obično biva u nogometu za to su kažnjeni. U 34. minuti Luka Milivojević srušio je u kaznenom prostoru Sama Vokesa, a s bijele točke precizan je bio Aaron Ramsey.

Nakon primljenog gola Srbi su još više pritisnuli prema vratima gostiju, redali su priliku za prilikom i bilo je samo pitanje vremena kada će uspjeti pronaći put do mreže, uspjelo im je to relativno kasno, tek u 73. minuti i to preko najraspoloženijeg igrača na terenu, Aleksandra Mitrovića.

Skupina I

Kosovo - Turska 1:4

Hrvatska je doživjela neugodan poraz na Islandu i maksimalno si zakomplicirala put prema Rusiji jer svi izravni konkurenti bili su i više nego raspoloženi i upisali velike pobjede kojima su ostali u životu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Turska je deklasirala Kosovo s 4:1 i primakla se na samo dva boda od vodećih Hrvatske i Islanda.

Gosti su došli do vrlo ranog vodstva kada je već u sedmoj minuti Volkan Şen pogodio domaću mrežu, domaći su se brzo oporavili i izjednačili preko Rrahmanija u 22. minuti susreta, ali nakon tog pogotka potpuno su nestali s terena i do kraja inkasirali još tri pogotka. Redom su zabijali Cengiz Ünder u 31. minuti, Burak Yilmaz u 61. i Ozan Tufan u 81.

Skupina G

Makedonija - Španjolska 1:2
Italija - Lihtenštajn 5:0
Izrael - Albanija 0:3

Favoriti u skupini G odradili su posao i upisali nove bodove u utrci za Rusijom, neki s malo više, a neki bez imalo muke. Španjolska je u gostima kod Makedonije već u prvom dijelu riješila pitanje pobjednika nakon što su Silva u 15. i Diego Costa u 27. bili precizni. Uspjeli su Makedonci smanjiti rezultat u 66. minuti preko Ristovskog, ali to je bilo sve.

Italija je s 5:0 isprašila amatere iz Lihtenštajna, a među strijelce za svoju reprezentaciju su se upisali Insigne u 35., Belotti 52., Éder u 74. Bernardeschi 83. i Gabbiadini 90+1.

Bez pogotka ostala je i reprezentacija Izraela koja je u Haifi malo iznenađujuće stradala od Albanije 3:0 uz dva pogotka Sadikua i jednog Memushaja.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!