Tenis

Ana Konjuh u drugom kolu Hertogenboscha, na startu svladala austrijsku kvalifikanticu

Branimir Korać • utorak, 13.06.2017.
Ana Konjuh u drugom kolu Hertogenboscha, na startu svladala austrijsku kvalifikanticu
Foto: FaH

Austrijanka Tamara Korpatsch bila je prva protivnica Ane Konjuh na travnatoj podlozi ove sezone. Konjuh je uspješno odradila posao i slavila s dva puta po 6:4...

Ana Konjuh igrat će u drugom kolu turnira u Hertogenboschu. Konjuh je u susretu prvog kola igrala protiv 125. igračice svijeta, austrijske kvalifikantice Tamare Korpatsch koju je svladala za nešto više od sat i pol igre.

Korpatsch je ove godine već dva puta igrala protiv hrvatskih igračica, prvo je u Budimpešti svladala Janu Fett u dva seta, a zatim je u Roland Garrosu poražena od Petre Martić.

I ovdje je poražena, Konjuh je potvrdila status favoritkinje i upisala pobjedu sa 6:4, 6:4.

U prvom setu Konjuh je kod 2:2 došla do breaka, odmah izgubila i svoj servis, a nakon toga ponovno napravila break i zadržala ga do kraja seta. Imala je Korpatsch priliku vratiti se u set, no u osmom gemu nije iskoristila 15:40 kao i na servisu Konjuh za set gdje je propustila četiri break lopte.

U drugom setu Konjuh je puno bolje igrala na svom početnom udarcu i nije dozvolila nijednu break priliku Austrijanku. Do jedinog breaka došla je kod 3:3 nakon čega je mirno privela meč kraju.

Donijelo joj je to mjesto u drugom kolu i dvoboj protiv Nizozemke Richel Hogenkamp, 100. igračice svijeta koja je na startu svladala Mandy Minellu.

WTA Hertogenbosch, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 5) - Tamara Korpatsch (Austrija, Q) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!