Tenis

Donna Vekić pobjedom u dva seta otvorila nastup u Nottinghamu

Branimir Korać • utorak, 13.06.2017.
Donna Vekić pobjedom u dva seta otvorila nastup u Nottinghamu
Foto: FaH

Donna Vekić uspješno je otvorila sezonu na travi što se tiče WTA Toura. U susretu prvog kola WTA turnira u Nottinghamu svladala je Shelby Rogers sa 6:4, 6:3...

Amerikanka Shelby Rogers poražena je od Donne Vekić u susretu prvog kola turnira u Nottinghamu gdje je hrvatska igračica za samo 67 minuta provedenih na terenu izborila glatku pobjedu.

Vekić je tako nastavila uspješnu seriju u dvobojima protiv Rogers, ovo je bio njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda hrvatske tenisačice.

Vekić je za razliku od Rogers imala već jedan nastup na travi ove godine, prošlog tjedna igrala je u Surbitonu gdje je upisala poraz od Loeb u tri seta. Ovdje je bila bolja i izborila je prolaz u drugo kolo.

U oba seta Vekić je posao odradila u završnici. Prvo je kod 5:4 u prvom setu stigla do 0:40 i tri set lopte, iskoristila je tek treću i uzela prvi set.

U drugom setu break je stigao kod 4:3 kada je Vekić izborila prvu i jedinu break loptu u drugom setu, povela je s 5:3 i onda na svom servisu bez problema dovršila posao.

Nakon ove pobjede izborila je prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv još jedne Amerikanke Julije Boserup koja je prvog dana turnira bila bolja od Laure Robson.

WTA Nottingham, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD, 6) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!