Tenis

Kvalifikantica ponizila Osaku, osma nositeljica uhvatila samo dva gema

Branimir Korać • utorak, 13.06.2017.
Kvalifikantica ponizila Osaku, osma nositeljica uhvatila samo dva gema
Foto: EPA

Na turniru u Nottinghamu osma nositeljica Naomi Osaka upisala je težak poraz protiv američke kvalifikantice Kristie Ahn koja je ispustila samo dva gema za 49 minuta igre...

Cvetana Pironkova zna kako igrati na travnatoj podlozi, iza sebe ima polufinale i četvrtfinale Wimbledona, međutim to se dogodilo prije šest i sedam godina što je u teniskom smislu daleka prošlost. Ovdje je dobro krenula i na početku turnira lakoćom svladala Terezu Martincovu uz samo četiri izgubljena gema.

Nakon odličnih igara u Parizu, Magda Linette nastavila je s dobrim nastupima i na travi. U Nottinghamu je za prvu protivnicu imala Oceane Dodin i slavila je sa 6:4, 7:6. Poljakinja prošle godine nije imala nijednu pobjedu na travi u glavnom ždrijebu, a s druge strane Dodin prošlog tjedna igrala u polufinalu u Surbitonu. No ovdje nije bila raspoložena, meč je zaključila dvostrukom servis pogreškom i oprostila se već na startu.

Vrlo ružan poraz za samo 49 minuta upisala je Naomi Osaka protiv Kristie Ahn. Kvalifikantica je pomela osmu nositeljicu uz samo dva izgubljena gema u meču u kojem je Osaka samo nastavila vrlo lošu formu. Ahn je igračica koja uglavnom nastupa na ITF turnirima, no ovdje je za Osaku izgledala poput igračice iz Top 10.

Hsu-Wei Hsieh lakoćom je svladala Kristinu Kučovu koja ove godine igra neprepoznatljivo. Slovakinja je upisala samo tri pobjede ove sezone, a ovdje je uhvatila tek pet gemova protiv igračice koja polako ipak podiže formu.

Laura Robson još je jedna od onih kojima je predviđana velika karijera pa su se izgubile. Robson je potpuno ostala bez samopouzdanja i niti u meču protiv Julije Boserup nije ništa posebno napravila. Amerikanka ju je svladala u dva seta dosta glatko.

Yanine Wickmayer vrlo dobro je servirala i zaslužila pobjedu protiv Elizavete Kuličkove. Ruska kvalifikantica teško je dolazila do poena na reternu i oprostila se već u prvom kolu.

WTA Nottingham, prvo kolo:
Cvetana Pironkova (Bugarska) - Tereza Martincova (Češka, Q) 6:2, 6:2
Magda Linette (Poljska) - Oceane Dodin (Francuska) 6:4, 7:6(5)
Kristie Ahn (SAD, Q) - Naomi Osaka (SAD, 8) 6:1, 6:1
Hsu-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) - Kristina Kučova (Slovačka) 6:1, 6:4
Julia Boserup (SAD) - Laura Robson (Velika Britanija, WC) 6:4, 6:3
Yanine Wickmayer (Belgija) - Elizaveta Kuličkova (Rusija, Q) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!