Tenis

VIDEO: Neugodni porazi za Babos i Janković na startu turnira u Hertogenboschu

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.06.2017.
VIDEO: Neugodni porazi za Babos i Janković na startu turnira u Hertogenboschu
Foto: EPA

Uz muški turnir u Hertogenboschu održava se i ženski, a u prvom kolu neočekivane poraze upisale su Jelena Janković i Timea Babos...

Timea Babos ove sezone igra vrlo loše, a to je pokazala i u Hertogenboschu. Mađarica je poražena od Arantxe Rus, domaće igračice koja je dobila pozivnicu i apsolutno je opravdala. Prvi set otišao je na stranu Babos, no nakon toga Rus je bila bolja i zasluženo slavila.

Problema nije bilo za Lesiju Curenko koja je rutinski odradila posao protiv Elise Mertens. Mertens je prošle godine igrala četvrtfinale nakon što je prošla kroz kvalifikacije, no ove godine vrlo brzo oprostit će se od turnira i to porazom od sedme nositeljice.

Neočekivani poraz upisala je Jelena Janković protiv kvalifikantice Petre Krejsove, Čehinje koja nikada ranije nije igrala u glavnom ždrijebu nekog turnira. Nije riječ o mladoj igračici, Krejsova ima 27 godina, ali je iznenadila Janković koja je poput Babos potpuno van forme.

U tri seta do prolaza je došla Camila Giorgi koja je svladala Varvaru Lepchenko. Talijanka u cijelom meču nijednom nije izgubila početni udarac, a Lepchenko je u prvom i trećem setu imala kriznih trenutaka. Na kraju je Giorgi slavila i prekinula seriju poraza na travi. Od Wimbledona 2015. nije na ovoj podlozi slavila, a tamo je svladala dvije klasične zemljašice Arruabarrenu i Telianu Pereiru.

WTA Hertogenbosch, prvo kolo:
Arantxa Rus (Nizozemska, WC) - Timea Babos (Mađarska, 6) 5:7, 6:2, 6:3
Lesia Curenko (Ukrajina, 7) - Elise Mertens (Belgija) 6:4, 6:1
Petra Krejsova (Češka, Q) - Jelena Janković (Srbija) 6:3, 7:5
Camila Giorgi (Italija) - Varvara Lepchenko (SAD) 6:3, 6:7(6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!