Tenis

Tena Lukas tijesno poražena nakon velike borbe na startu turnira u Barceloni

Mihaela Bradovski • utorak, 13.06.2017.
Tena Lukas tijesno poražena nakon velike borbe na startu turnira u Barceloni
Foto: Kristijan Komarica

Tena Lukas nakon dobrog posla u kvalifikacijama, nije uspjela proći u drugo kolo turnira u Barceloni. U prvom kolu igrala je protiv Švicarke Conny Perrin koja ju je svladala uz dosta muke sa 7:6, 7:5...

Vrlo neizvjestan dvoboj prvog kola jakog ITF turnira u Barceloni odigrale su Tena Lukas i Conny Perrin. Švicarka je na kraju odnijela pobjedu nakon gotovo dva i pol sata igre u dva seta.

Lukas se nije predavala, pružila je dobar otpor više od 100 mjesta bolje plasiranoj protivnici, ali u konačnici ipak nije izdržala.

U prvom setu prva je stigla do breaka da bi Perrin okrenula rezultat i povela s 5:4 te stigla do servisa za set. Nije ga iskoristila te je odluka pala u tie-breaku gdje je Švicarka bila uvjerljiva i sa 7:1 uzela prvi set.

Drugi set protekao je u boljoj igri Perrin koja je imala 5:2, propustila i meč loptu da bi se Lukas uspjela vratiti na 5:5. Međutim na servisu za ostanak u meču kod 6:5 prvo je dopustila Perrin dvije meč lopte, obje je spasila, ali ne i treću i oprostila se od turnira.

Perrin tako bilježi pobjedu za prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv Japanke Hozumi.

ITF Barcelona, prvo kolo:
Conny Perrin (Švicarska) - Tena Lukas (Hrvatska, Q) 7:6(1), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!