Tenis

Tommy Haas svladao Rogera Federera u drugom kolu Stuttgarta

Sportnet • srijeda, 14.06.2017.
Tommy Haas svladao Rogera Federera u drugom kolu Stuttgarta

Iznenađenje u drugom kolu turnira u Stuttgartu priredio je Tommy Haas koji je u tri seta svladao Rogera Federera. Haas je glatko izgubio prvi set, u drugom spasio meč loptu i na kraju prošao u četvrtfinale...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

"Već kada sam vidio ždrijeb Herbert ili Haas, znao sam da neće biti lako nakon deset tjedana bez mečeva i još k tome na travi koja je ovdje u Stuttgartu jako brza. Možda sam se čak nakon glatkog prvog seta i previše opustio, jer je sve išlo tako lako. Servirao sam puno aseva, pa nije bilo ni potrebe izaći previše na mrežu. Trenutno osjećam tijelo i to je ta velika razlika između treninga i pravog meča nakon tri seta. Naravno da sam razočaran, jer volim ovaj turnir, ima puno navijača iz moje domovine i sigurno sam imao drugačije planove oko priprema za Wimbledon", razočarano je istaknuo Roger Federer.

Federer je neočekivano poražen u drugom kolu turnira u Stuttgartu gdje je naišao na raspoloženog Tommyja Haasa koji je preokretom stigao do pobjede.

Prvi set Federer je osvojio sa 6:2, ali Haas je nakon toga zaigrao bolje i napravio preokret.

U drugom setu odmah je vratio izgubljeni servis, Federer je tako olako ispustio prednost i set je otišao u tie-break. Tamo je Haas spasio jednu meč loptu i s 10:8 okrenuo set.

Treći set otišao je na stranu Nijemca koji je prvo izvukao 15:40 pa napravio break za 3:2, nakon toga spasio još četiri break lopte i na kraju slavio.

Iako je Nijemac na putu prema mirovini, upisao je veliku pobjedu i drugi put u karijeri svladao Federera na travi, prvi put to je učinio u Halleu 2012. godine.

ATP Stuttgart, drugo kolo:
Tommy Haas (Njemačka) - Roger Federer (Švicarska, 1) 2:6, 7:6(8), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2017. u 23:15
    Uvaženi gospodine Duje77 u pravu ste! Da je u drugom kolu Stuttgarta igrao "Federerov mladi dvojnik", ne bi ga Haas svladao; popravni slijedeceg tjedna - Halle ;)
    Obrisan korisnik
  • interreg15.06.2017. u 10:56
    Tommy zna igrati, ipak je bio i top 10 igrac ali je ipak skoro nevjerovatno da Roger izgubi od njega. Pauza je bila pre duga i trebaju mu bar jos 3-4 mca da dodje u formu. Trebao je odigrati bar dva turnira na zemlji. Ovako ce biti malo knap za Wimbledon ali sam je kriv, losa procijena...
    interreg
  • Obrisan korisnik14.06.2017. u 21:39
    Svladao ga 307. tenisac svijeta sa pozivnicom, koji je vec 2 godine u penziji i kome je najbitnije bilo odigrati ovakav meč ispred svoje obitelji; e pa Tommy, svaka ti cast, nisi se osramotio ;)
    Obrisan korisnik