Tenis

Pironkova i Ahn bez problema do četvrtfinala u Nottinghamu

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.06.2017.
Pironkova i Ahn bez problema do četvrtfinala u Nottinghamu
Foto: EPA

Donna Vekić u četvrtak će saznati protivnicu u četvrtfinalu turnira u Nottinghamu, a tamo su joj se pridružile uz Ashleigh Barty i Kristie Ahn i Cvetana Pironkova...

Amerikanka Kristie Ahn najveće je iznenađenje turnira u Nottinghamu. Ahn je već došla do četvrtfinala nakon što je u drugom kolu nadigrala Poljakinju Magdu Linette s vrlo glatkih 6:3, 6:1. Iako rijetko nastupa na WTA turnirima, Ahn nije "pala s neba", predviđala joj se lijepa karijera, međutim ona ju je podredila studiranju.

Linette je igrala sjajno u Parizu, ali nije uspjela tu formu prenijeti i na travnati dio sezone. Do sredine prvog seta još je to bio ravnopravan meč, imala je Linette priliku za break prednosti kod 3:3 kada je propustila 15:40 da bi nakon toga potpuno pala, previše promašivala i do kraja meča uhvatila samo jedan gem.

Do četvrtfinala došla je i Cvetana Pironkova koja ima dobrih rezultata na travnatoj podlozi u prošlosti. Ovdje je u drugom kolu nadigrala Kurumi Naru u dva seta za sat i 18 minuta igre.

Nara je u prvom setu povela s 2:1 uz break da bi nakon toga izgubila osam od narednih devet gemova, ušla u visok zaostatak iz kojeg se nije mogla vratiti.

WTA Nottingham, drugo kolo:
Kristie Ahn (SAD) - Magda Linette (Poljska) 6:3, 6:1
Cvetana Pironkova (Bugarska) - Kurumi Nara (Japan) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!