Rukomet

Hrvatska bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, propuštena prilika u Celju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.06.2017.
Hrvatska bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, propuštena prilika u Celju

Visok poraz u prvom susretu u Osijeku na kraju je presudio. Hrvatska je bez obzira na to imala priliku, u Celju je vodila i sa šest pogodaka prednosti, ali nije izdržala i unatoč pobjedi nije uspjela dohvatiti nastup na Svjetskom prvenstvu...

Slovenija odlazi na Svjetsko prvenstvo u Njemačku, a Hrvatska ovaj put ostaje bez plasmana. U Osijeku je pala odluka, Slovenke su slavile 28:23 i Hrvatska u Celju nije uspjela napraviti čudo te doći do preokreta. Prilika je postojala, u prvom poluvremenu Hrvatska je igrala dosta dobro, čak je i stigla do željenog rezultata, međutim u nastavku nije bila na toj razini.

Uoči puta za Sloveniju u hrvatskim redovima vladao je optimizam, izbornik Mrđen isticao je kako se dosta radilo na podizanju formu i uigravanju sastava te je upravo neuigranost isticao kao problem u Osijeku. Prvo poluvrijeme donijelo je velike pomake u odnosu na taj dvoboj, međutim za prolaz na Svjetsko prvenstvo, trebalo je spojiti dva tako dobra poluvremena.

Već u prvih deset minuta Hrvatska je počela stvarati prednost, povela je s 5:2 i pokazala da se nije predala nakon neugodnog poraza u prvom susretu.

Sedam minuta prije kraja prvog poluvremena Hrvatska je imala najvišu prednost nakon dva pogotka Žane Marić i jednog Ane Debelić, povela je s 13:7 i imala razliku koja je vodi na Svjetsko prvenstvo.

Do odlaska na odmor Slovenke su smanjile zaostatak, no Hrvatska je i dalje imala sasvim dobrih 16:12.

U istom ritmu trebalo je nastaviti i u drugom poluvremenu, međutim to se nije dogodilo. S dva uzastopna gola Polone Barič i jednim Tamare Mavsar Slovenija se potpuno vratila u utakmicu i smanjila na 19:18 i do kraja susreta Hrvatska više nije dosegnula željenu razliku.

U 44. minuti otišla je pogotkom Posavec na 23:19, Slovenija je vrlo brzo napravila seriju za novi dolazak na minus jedan i bez većih problema i stresova zadržala se na tom zaostatku koji joj je donio nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Tjaša Stanko sa sedam golova i Tamara Mavsar sa šest bile su najučinkovitije kod Slovenije, a u hrvatskim redovima Žana Marić i Aneta Benko postigle su po šest golova. Po četiri gola dodale su Ana Debelić i Dora Krsnik.

Kvalifikacije za SP:
Slovenija - Hrvatska 27:28 (28:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!