Tenis

Nakon Rogera Federera ispao i drugi nositelj Grigor Dimitrov

Sportnet • četvrtak, 15.06.2017.
Nakon Rogera Federera ispao i drugi nositelj Grigor Dimitrov

Poznati su svi četvrtfinalisti turnira u Stuttgartu. Nakon ispadanja Rogera Federera, turnir je ostao i bez Grigora Dimitrova...

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

U prvom meču dana sastali su se Španjolac Feliciano Lopez i Francuz Jeremy Chardy. Teško je bilo reći tko je favorit u ovom meču, no možda je ipak Španjolac bio u laganoj prednosti jer je u prošlosti imao više uspjeha na travnatoj podlozi. Kod vodstva od 3:2 Lopez je tražio medicinski time out zbog problema s leđima, ali odmah zatim Španjolac pravi prvi break meča i sa sigurnim servis gemom odlazi na 5:2. Chardy ne dobiva priliku za povratak i Lopez uzima prvi set sa 6:3. U drugom setu obrnuta priča, Chardy iskorištava jednu od tri pružene break lopte i sada on uzima set sa 6:3. U trećem setu oba igrača drže svoje servise do 3:2 za Španjolca. Tada opet Lopez oduzima servis protivniku i sa još jednim breakom kod 5:2 odlazi u četvrtfinale.

Australac Bernard Tomić, inače rođen ovdje u Stuttgartu, bio je protivnik Tomašu Berdychu u njegovom prvom meču nakon prekida suradnje s našim Goranom Ivaniševićem. Berdych radi rani break za vodstvo od 3:1, priliku za dupli break nije iskoristio i tako na servis za set dolazi u probleme i nalazi se na 0:40. Spasio je prvu break loptu, ali Tomić iskorištava drugu priliku i potom sa svojim servisom poravnava na 5:5. Set odlazi u tie break, gdje Čeh radi prvi mini break. Tomić se opet vraća na 4:4, međutim slijedi ponovo mini break za Berdycha kojima uzima set sa 7:4. Kod rezultata od 1:1 u drugom setu opet Berdych oduzima servis protivniku. Australcu se odmah pruža prilika da vrati izgubljeni servis, ali je ne iskorištava. Kod 4:2 Berdych čini novi break i bez problema završava meč na svom servisu.

"Lijep je osjećaj biti ponovno na travi. Sezona na zemlji je za mene bila prilično duga ove godine. Sada već treću godinu za redom imamo dodatni tjedan prilagodbe što je jako pozitivno za nas igrače, jer je to ipak kratak period na ovoj podlozi. Sretan sam što sam već prvi tjedan ovdje na travnatoj podlozi, bilo bi dobro odigrati par mečeva, a moj prvi meč danas bio je prilično dobar. Što se tiče Gorana ja sam dao svoju službenu izjavu. Za sebe sam zaključio da je to trenutno točna odluka i put kojim želim ići u budućnosti."

Zanimljiv meč odigran je između Bugara Grigora Dimitrova i Poljaka Jerzyja Janowicza. U prvom setu nismo dočekali nijednu break loptu, oba igrača bila su sjajna na svojim servisima. Dimitrov je do tie breaka ispustio jedan jedini poen na svom servisu i to tek u jedanaestom gemu. Tie break je ipak kao i uvijek priča za sebe. Janowicz prvi oduzima poen na servisu protivnika. Dimitrov poravnava na 4:4, ali niz od tri poena donosi Poljaku prvi set. Kod 3:3 u drugom setu Dimitrov ne iskorištava 15:40, dolazi do još jedne break lopte, ali i nju Poljak spašava silovitim servisom. U sljedećem gemu slijedi kazna za Dimitrova, gubi svoj servis i Janowicz mirno sa svojim servisom dolazi do pobjede. 

"Nevjerojatno sam sretan zbog ove pobjede. Moram i dalje nastaviti ovako se boriti da bi nakon ozljede ponovno se vratio tamo gdje sam bio prije dvije godine. Ja sam već odigrao jedan meč ovdje, ali ne bih rekao da mi je to previše pomoglo, jer je ovaj teren potpuno drugačiji od ostalih terena."

Francuz Benoit Paire lako se obračunao s domaćim igračem Peterom Gojowczykom koji je došao iz kvalifikacija. U prvom setu dva breaka za brzih 6:2, ista priča i u drugom setu. Brzo vodstvo za Francuza od 5:2. Gojowczyk se još jednom vraća na 4:5, ali Paire ne dupušta totalni povratak u meč.

ATP Stuttgart, osmina finala:
Feliciano Lopez (Španjolska) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 3:6, 6:2
Tomaš Berdych  (Češka, 3) - Bernard Tomić (Australija) 7:6(4), 6:2
Jerzy Janowicz (Poljska, PR) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 2) 7:6(4), 6:3
Benoit Paire (Francuska) - Peter Gojowczyk (Njemačka, Q) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2017. u 23:02
    Talentirani Dimitrov neocekivano ispao; da nije opet u pitanju neka nova ljubav???
    Obrisan korisnik