Rukomet

Mrđen: "Iznenadili smo ih, očekivali su da ćemo samo odraditi utakmicu"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.06.2017.
Mrđen: "Iznenadili smo ih, očekivali su da ćemo samo odraditi utakmicu"
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice ostale su bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, ali nakon dvoboja nije bilo posebnog nezadovoljstva s obzirom da je barem upisana pobjeda...

Izbornik Goran Mrđen i prije puta u Sloveniju najavljivao je da Hrvatska ide po iznenađenje, no smatra da su Slovenke ipak očekivale laganiji pristup Hrvatica.

"Iznenadili smo ih, mislim da su očekivali da ćemo doći u Celje samo odraditi utakmicu. Mi smo i najavljivali da želimo pobjedu ovdje jer kada smo analizirali snimku nakon Osijeka, vidjeli smo da smo unatoč lošijoj igri dolazili do prilika koje na žalost nismo zabijali. Malo smo radili na tome i na obrani, pokušali smo neke stvari promijeniti. Šteta, imali smo u drugom poluvremenu zicer za pet razlike, kod tri razlike umjesto da odemo na pet, u kontri im poklonimo dvije lopte i oni dođu na jedan. Možda smo tu trebali biti mirniji jer se lako s tri razlike dođe na pet i onda je njima voda u ušima. Bilo je sigurno grešaka i s moje strane i sa strane igračica, ali ova ekipa je ipak prvi put igrala u ovom sastavu."

Među boljima u hrvatskom sastavu bila je Aneta Benko koja dijelom za poraz krivi i neiskustvo, ali ističe kako i nedostaje igračica koja će povući u nekim trenucima.

"Nekakvo zadovoljstvo ipak je na kraju jer smo odnijele pobjedu i odigrale bolje nego u Hrvatskoj. Ovdje je pristup bio potpuno drugačiji, bolje smo se pripremile. Imale smo ih, mogle smo, ali mislim da je na kraju presudilo neiskustvo ove mlade ekipe. Slovenke zasluženo idu dalje i stvarno im želim sreću. Nedostaje nam netko tko će preuzeti odgovornost i to se još uvijek traži, možda neka vanjska igračica koja bi iskočila i omogućila koji gol više s tih pozicija"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!