Tenis

Tereza Mrdeža uzela set u četvrtfinalu Hodmezovasarhelyja pa predala meč

Branimir Korać • petak, 16.06.2017.
Tereza Mrdeža uzela set u četvrtfinalu Hodmezovasarhelyja pa predala meč

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža dobro je krenula u četvrtfinalu ITF turnira u mađarskom Hodmezovasarhelyju, ali je u drugom setu bila primorana predati meč...

Tereza Mrdeža nije se uspjela plasirati u polufinale ITF turnira u mađarskom Hodmezovasarhelyju, nakon nešto više od sat i pol vremena igre u četvrtfinalu predala je meč Ruskinji Aleksandri Panovoj.

Iako nije dobro u ogled s Panovom, inače 355. tenisačicom svijeta koja se u četvrtfinale turnira plasirala kroz kvalifikacije, ušla Mrdeža, nakon sat vremena borbe uzela je prvi set u tie-breaku.

Već na samom otvaranju Tereza je izgubila servis, ali ga je uspjela vratiti u četvrtoj igri. Mogla je dva gema kasnije do novog breaka, ali nije iskoristila tri break-prilike. U osmoj igri dolazi Hrvatica do novog breaka, koji Panova na Terezinom servisu za set ekspresno vraća.

Dogurale su tenisačice do trinaeste igre koju je sjajno otvorila Mrdeža. Došla je do tri mini-breaka, ali ne uspijeva iskoristiti tri set-lopte, tek četvrtom, sa 7:4 uzima prvi set.

U drugom je setu mogla Tereza do ranog breaka, ali spasila se Ruskinja. U četvrtoj igri Panova dolazi do breaka i vodstva od 3:1 nakon čega joj Mrdeža predaje meč. U polufinalu će Panova igrati protiv pobjednice dvoboja Cadantu - Buzarnescu.

ITF Hodmezovasarhely, četvrtfinale:
Aleksandra Panova (RUS, Q) - Tereza Mrdeža (HRV) 6:7(4), 3:1 - predaja Mrdeža

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!