Košarka

Veliki preokret Fenerbahčea za novi naslov prvaka Turske

Petar Jenjić • petak, 16.06.2017.
Veliki preokret Fenerbahčea za novi naslov prvaka Turske
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea obranili su naslov prvaka Turske, večeras su ponovno nakon produžetka svladali Bešiktaš rezultatom 98:94 i s ukupnih 4-0 u seriji potvrdili dominaciju u nacionalnom prvenstvu...

Nevjerojatna završnica četvrte finalne utakmice turskog prvenstva u kojoj je Bešiktaš, dvije minute prije kraja, imao ugodnu situaciju i priliku uzeti prvu pobjedu u seriji, ali je ispustio katastrofalno odigranom završnicom. Fenerbahče je nakon produžetka slavio rezultatom 98:94.

Nakon prvog naslova prvaka Europe, momčad Željka Obradovića prvi je puta u povijesti kluba obranila titulu nacionalnog prvaka. Podsjetimo, prošle sezone porazili su Anadolu Efes s 4-2.

Nakon prvog poluvremena u kojem se nijedna momčad nije odvajala, Bešiktaš je u nastavku pojačao i držao prednost na svojoj strani. Dvije minute prije kraja D.J. Strawberry ubacio je tricu za najvećih 14 koševa prednosti (79:65) domaće momčadi.

Nevjerojatno slabo odigranom završnicom, u kojoj su sami sebe pobijedili, uspjeli su ispustiti veliku razliku. Još je 18 sekundi prije kraja Michael Roll ubacio slobodna bacanja za pet koševa viška (84:79), da bi se na drugoj strani, iz velike udaljenosti, podigao Bobby Dixon i smanjio zaostatak.

Visokim presingom gosti su se izborili za loptu i Bogdan Bogdanović je zabio za izjednačenje (84:84). Još jednom izgubljenom loptom Fenerbahče je imao šansu doći i do pobjede, ali nije bio precizan. Očekivano, domaćin je u produžetku psihološki posustao, iako je ostao u utakmici veći dio vremena.

Fenerbahče je do pobjede predvodio Jan Vesely s 26 poena (8/10 za dva, slobodna bacanja 10/12) i 11 skokova, dok je Bogdan Bogdanović dodao 23 poena (6/7 za dva, 1/9 za tricu, slobodna bacanja 8/8) i devet asistencija. Srpski košarkaš proglašen je i najkorisnijim igračem finala.

Najbolji je kod Bešiktaša bio Kenan Sipahi s 22 poena (3/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 7/8) i pet asistencija.

Super ligi, finale:
Bešiktaš - Fenerbahče 94:98 (nakon produžetka) (0-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!