Nogomet

VIDEO: Rusija do rutinske pobjede na otvaranju Kupa konfederacija

Petar Jenjić • subota, 17.06.2017.
VIDEO: Rusija do rutinske pobjede na otvaranju Kupa konfederacija
Foto: EPA

Nogometaši Rusije rutinskom su pobjedom protiv Novog Zelanda otvorili Kup konfederacija. Domaćin predstojećeg Svjetskog prvenstva slavio je u St. Petersburgu rezultatom 2:0...

Deseti Kup konfederacija u nogometnoj povijesti započeo je u Rusiji, državi domaćinu predstojećeg Svjetskog prvenstva. Turnir je u St. Peterburgu otvorio domaćin koji je igrao protiv jedne od najslabijih momčadi na ovom natjecanju, Novog Zelanda.

U prvoj natjecateljskoj utakmici još od prošlog Europskog prvenstva, Rusija je odigrala jako dobru utakmicu, dominirala svih 90 minuta i lakše dolazila do prilika. U konačnici je slavila rezultatom 2:0 čime je na najbolji mogući način razveselila navijače.

Domaćin je očekivano bio kudikamo opasniji prema vratima Novozelanđana, već je u sedmoj minuti, nakon trećeg kornera, mogao do vodstva. Najviši je u skoku bio Georgi Džikija koji je pogodio stativu, da bi s loptu crte očistio Michael McGlinchey. Visokim presingom lakše su dolazili do protivničkog gola, međutim, osim uljepšavanja statistike promjene rezultata nije bilo. Sve do 31. minute.

Izvrsnom kombinacijom u dva poteza se pred gostujućim vratarom našao Denis Glušakov i postigao pogodak. Ipak, gol je naknadno pripisan Novozelanđaninu Michaelu Boxallu kao autogol.

Vratar Novog Zelanda Stefan Marinović našao se na novom udaru početkom drugog poluvremena i bio je najzaslužniji što se njegova reprezentacija nije našla u većem zaostatku.

Bilo je samo pitanje kada će postići i drugi pogodak te tako potvrditi pobjedu u današnjoj utakmici. Ona je stigla u 69. minuti nakon kontre, Aleksandr Samedov je primio loptu na desnom krilu i ubacio prizemnu loptu na peterac, do koje je došao Fjodor Smolov i skrenuo u mrežu.

Najbolju je priliku Novi Zeland imao u 76. minuti preko Ryana Thomasa čiji je odličan udarac iz daljine obranio Igor Akinfejev. Rezultat se do kraja nije promijenio, iako je Rusija imala priliku za još pokoji pogodak.

Kup konfederacija, prvo kolo:
Rusija - Novi Zeland 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!