Tenis

Odličan ulazak u turnir Rogera Federera za 1100. pobjedu u karijeri

Branimir Korać • utorak, 20.06.2017.
Odličan ulazak u turnir Rogera Federera za 1100. pobjedu u karijeri
Foto: EPA

Roger Federer puno bolje krenuo je u turnir u Halleu nego što je to bilo prošli tjedan u Stuttgartu. 1100. pobjedu u karijeri upisao je protiv Yuichija Sugite...

Sedmi nositelj turnira u Halleu Roberto Bautista Agut svladao je u tri seta Carlosa Berlocqa. Iako je lakoćom uzeo prvi i treći set uz samo dva izgubljena gema, Bautista Agut ne može baš biti presretan gubitkom drugog seta protiv igrača koji sve svoje uspjehe ostvaruje na zemljanim podlogama.

Težak meč je iza Keija Nishikorija koji je za protivnika imao Fernanda Verdasca i nakon tri seta velike borbe došao je do pobjede. Verdasco je pogodio 14 aseva i iskoristio samo jednu od deset break prilika. U trećem setu odmah na startu propustio je 0:40 i na kraju je upisao poraz.

Neizvjestan dvoboj odigrali su i Robin Haase i David Ferrer, a Haase je iz njega izašao kao pobjednik u tri seta. Ferrer je krenuo u treći set breakom, međutim nije zadržao prednost, već u sljedećem gemu izgubio je svoj servis i do kraja je još jednom pokleknuo što je Haaseu donijelo pobjedu.

Do vrijedne pobjede došao je mladi Rus Karen Hačanov koji je svladao Gillesa Simona u tri seta. Simon je glatko izgubio prvi set sa 6:2 nakon što je Hačanov krenuo s 4:0, nakon toga Francuz je izborio treći set, ali tamo je Rus zadržao rano stečenu prednost.

Tommy Haas napravio je još jedan korak prema mirovini porazom od Bernarda Tomića 6:4, 6:4. Na "oproštajnoj turneji" emotivno se oprostio od navijača u Halleu, nije uspio slaviti protiv talentiranog, ali nepredvidljivog Tomića koji je ovaj put odigrao pravi meč i odnio pobjedu s dva puta po 6:4.

Od turnira se oprostio i Benoit Paire uvjerljivim porazom od Floriana Mayera. Neraspoloženi Paire uhvatio je samo četiri gema, loše je servirao i Mayer je koristio brojne prilike. U Stuttgartu je Paire izgledao znatno bolje, došao je i do polufinala, ali ovdje je odmah na startu završio s nastupom.

Četvrti nositelj Alexander Zverev očekivano je imao lagan zadatak protiv Paola Lorenzija. Talijanski zemljaš nije imao šanse, Zverev je bio bolji protivnik i izborio je mjesto u drugom kolu.

Osvajač turnira u Stuttgartu Lucas Pouille imao je problema u početku zaostajao je set i break, ali uspio je okrenuti meč protiv Jan-Lennarda Struffa. Raritetan podatak je da je meč odigran u tri seta, a potrajao je samo sat i 20 minuta.

Roger Federer stigao je do 1100. pobjede u karijeri nakon što je pregazio Yuichija Sugitu u dva seta. Japanac je riješen za samo 52 minute, a Federer je odigrao znatno bolji meč nego protiv Haasa prošli tjedan, posebno u drugom setu gdje je Sugita izgledao potpuno nemoćno.

Halle, prvo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 7) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:0, 4:6, 6:2
Mischa Zverev (Njemačka) - Lukaš Lacko (Slovačka, Q) 6:4, 6:4
Kei Nishikori (Japan, 3) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:7(7), 6:3, 6:4
Robin Haase (Nizozemska) - David Ferrer (Španjolska) 3:6, 7:5, 6:3
Karen Hačanov (Rusija) - Gilles Simon (Francuska) 6:2, 6:7(2), 6:3
Bernard Tomić (Australija) - Tommy Haas (Njemačka, WC) 6:4, 6:4
Florian Mayer (Njemačka) - Benoit Paire (Francuska) 6:0, 6:4
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:3, 6:2
Lucas Pouille (Francuska, 6) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 1:6, 6:3, 6:4
Roger Federer (Švicarska, 1) - Yuichi Sugita (Japan, LL) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!