Tenis

Odličan nastup Čilića protiv Isnera za drugo kolo u Londonu

Mihaela Bradovski • utorak, 20.06.2017.
Odličan nastup Čilića protiv Isnera za drugo kolo u Londonu
Foto: EPA

Iza Marina Čilića odličan je nastup protiv igrača koji je vrlo opasan na travi. Međutim Čilić je odlično servirao što je bio dobar preduvjet za pobjedu protiv Johna Isnera...

Samo sat vremena trebalo je Marinu Čiliću da isprati Johna Isnera s turnira u Queen's Clubu. Čilić je odigrao odličan meč, Isner nije imao nikakve šanse i lakoćom je upisao poraz.

Posebno dobro Čilić je igrao na svom servisu, osvojio je svih 30 poena (!) nakon svog prvog servisa i u cijelom meču izgubio tek šest poena na svom servisu. U drugom setu tek jedan.

S druge strane Isner nije bio tako uvjerljiv, Marin je napravio u svakom setu po jedan break i to mu je na kraju donijelo pobjedu 7:5, 6:3.

U završnici prvog seta Isner se počeo suočavati s problemima. Prvo je u devetom gemu Čilić došao do 15:30 i zaprijetio prvim break prilikama, ali Amerikanac se spasio, no kod 5:5 Čilić ipak dolazi do break lopte koju koristi i uzima set sa 7:5.

Odmah na početku drugog seta Marin je ponovno uzeo servis Amerikancu da bi kod 5:3 stigao do duplog breaka i glatke pobjede.

Marin je susret završio s deset aseva i tri dvostruke servis pogreške što je u konačnici donijelo polovicu poena Isnera na reternu.

Nakon Isnera Čilića očekuje dvoboj protiv Stefana Kozlova, mladog Amerikanca koji je prošlog tjedna izgubio od Ive Karlovića u Hertogenboschu.

ATP Queen's Club, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - John Isner (SAD) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2017. u 09:58
    Nakon ispadanja Murraya, Wawrinke i Raonica, Marin ima veliku sansu da se vrati na najbolji renking-karijere. Ajmo Marine, uzmi taj naslov :))
    Obrisan korisnik
  • vjesu20.06.2017. u 22:04
    Evo vec nakon prvog kola Marin ostade najbolje rangiran igrac na ovom turniru (ispali Murray, Wawrinka, Raonic). Lijepa prilika za skupit samopouzdanja i kojeg boda prije Wimbledona, iako se kod Marina nikad ne zna. Sretno!
    vjesu