Tenis

Kraj za Dominica Thiema, ostali nositelji uspješni u Halleu

Branimir Korać • srijeda, 21.06.2017.
Kraj za Dominica Thiema, ostali nositelji uspješni u Halleu
Foto: EPA

Drugi nositelj turnira u Halleu upisao je poraz i neće vidjeti četvrtfinale. Za razliku od njega Alexander Zverev i Roberto Bautista Agut idu dalje...

Francuz Richard Gasquet prošao je u četvrtfinale turnira u Halleu pobjedom protiv Bernarda Tomića. Australac je u prvom kolu odigrao vrlo dobro protiv Tommyja Haasa i glatko ga svladao, ali nije uspio spojiti dva tako dobra meča i upisao je poraz protiv Gasqueta. Zanimljivo, ova dvojica igrača dosad su se susretali isključivo na ovoj podlozi, U Wimbledonu 2013. godine bolji je bio Tomić, a godinu dana kasnije u Eastbourneu Gasquet.

Dustin Brown propustio je priliku svladati Roberta Bautistu Aguta. Nakon izgubljenog seta zaigrao je stvarno dobro, uzeo drugi set sa 6:1, u trećem vodio s 3:1 i poslije toga prilično pao. Počeo je sve više griješiti te je Španjolac uzeo ponuđeno i slavio s 8:6 u tie-breaku trećeg seta. Brown je pogodio 18 aseva, ali imao i deset dvostrukih servis pogrešaka. Na kraju je osvojio više poena, napravio više breakova, ali svejedno nije bilo dovoljno.

Odličan meč odigrao je Alexander Zverev koji je lakoćom nadigrao Philippa Kohlschreibera što je još jedan dokaz da mladi Nijemac može biti itekako opasan na travnatoj podlozi. Kohlschreiber je izdržao samo sat vremena, lakoćom je poražen u meču u kojem je osvojio ukupno samo osam poena na reternu. Nije imao nijednu break loptu, a Zverev je pogodio čak 81 posto prvog servisa.

Od turnira se oprostio drugi nositelj Dominic Thiem kojeg je eliminirao Robin Haase. Ne može se reći da je riječ o senzaciji, Thiemu ovakva podloga najmanje odgovara dok se Haase na njoj solidno snalazi. Austrijanac je uz sve to i puno griješio, imao je čak 44 neprisiljene pogreške što je apsolutno previše, pogotovo u meču s dva seta.

ATP Halle, drugo kolo:
Richard Gasquet (Francuska) - Bernard Tomić (Australija) 6:3, 6:3
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 7) - Dustin Brown (Njemačka) 6:4, 1:6, 7:6(6)
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:4
Robin Haase (Nizozemska) - Dominic Thiem (Austrija, 2) 6:3, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2017. u 10:34
    Odlični Zverev igra sjajno na travnatoj podlozi; moj favorit :)
    Obrisan korisnik