Nogomet

VIDEO: Meksiko preokretom do pobjede protiv Novog Zelanda

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2017.
VIDEO: Meksiko preokretom do pobjede protiv Novog Zelanda
Foto: EPA

Zanimljiva utakmica u Sočiju otišla je na stranu Meksika koji je preokretom u drugom poluvremenu pobijedio Novi Zeland s 2:1 i u posljednjem će kolu protiv Rusije sam odlučivati o svojoj sudbini prolaska u polufinale...

Teže od očekivanog Meksiko je došao do pobjede protiv Novog Zelanda, ponajviše zahvaljujući podcjenjivačkom ulasku utakmicu s gotovo potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu na utakmicu s Portugalom. U konačnici su preokretom uspjeli doći do pobjede 2:1.

U posljednjem kolu igrat će protiv domaćina Rusije što će biti izravan dvoboj za prolazak u sljedeću fazu natjecanja, dok će Portugal odmjeriti snage s Novim Zelandom koji će se dobrim nastupom zasigurno željeti oprostiti od turnira.

Gotovo pola momčadi promijenio je meksički izbornik u odnosu na utakmicu protiv Portugala i to mu se vratilo u vrlo slabo odigranom prvom poluvremenu nakon kojeg je Novi Zeland imao pogodak prednosti.

Iako je u 42. minuti iznenađujuće poveo, ne može se reći da nije bilo nezasluženo. Clayton Lewis je krasno proigrao Chrisa Wooda koji je sam istrčao pred Alfreda Talaveru i bez problema ga matirao. Upravo je Wood desetak minuta ranije mogao postići pogodak, ali je njegov odličan udarac s ruba kaznenog prostora obranio meksički vratar.

Kudikamo ozbiljnije krenuli su Meksikanci u nastavak i nakon osam minuta igre došli do izjednačenja. Nakon nekoliko kratkih dodavanja lopta je došla do Raula Jimeneza koji se na rubu kaznenog prostora okrenuo i pogodio pod samu gredu Marinovićevog gola.

Obje su momčadi tražile novi pogodak, ali Meksiko je izgledao puno svježije što je iskoristio u 71. minuti utakmice. Sjajno je izigrana obrana Novozelanđana, Javier Aquino je utrčao u kazneni prostor s lijevog krila i proigrao Oribea Peraltu koji puca isprve i preokreće rezultat.

Mogao je Meksiko zaključiti posao pet minuta kasnije da je Peralta bio nesebičniji i proigrao nekog od suigrača. Ipak, želio je odraditi sve sam, išlo mu je jako dobro sve do završnog udarca koji je otišao preko gola.

Osveta je mogla doći četiri minute prije kraja kada je Ryan Thomas sjajnim udarcem pogodio spojnicu između grede i stative. Rezultat se do kraja nije promijenio, dok je u sudačkoj nadoknadi zaiskrilo među igračima što je rezultiralo s nekoliko žutih kartona.

Kup konfederacija, drugo kolo:
Meksiko - Novi Zeland 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!