Tenis

Sjajna Ana Konjuh pregazila Viktoriju Azarenku u drugom kolu turnira u Mallorci

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.06.2017.
Sjajna Ana Konjuh pregazila Viktoriju Azarenku u drugom kolu turnira u Mallorci
Foto: EPA

Ana Konjuh odigrala je odličan meč protiv povratnice na teren Viktorije Azarenke. Bivša prva igračica svijeta nije imala šanse protiv raspoložene Konjuh koja je slavila s vrlo uvjerljivih 6:1, 6:3...

Apsolutno najbolji meč Ane Konjuh ove sezone. U pravo vrijeme, na drugoj strani bila je bivša prva igračica svijeta, povratnica nakon trudnoće Viktoria Azarenka, a Konjuh joj je pokazala kako povratak neće biti tako jednostavan kao što je Bjeloruskinja možda mislila.

Ovdje je Konjuh potpuno dominirala i na kraju zasluženo slavila, a posebno kvalitetno odigrala je prvi set u kojem je Azarenku ostavila bez ikakve šanse.

U prvom setu Konjuh je imala čak 18 winnera i samo pet neprisiljenih pogrešaka, Azarenka je uhvatila tek jedan gem i bilo je jasno da ukoliko Konjuh zadrži ovakvu razinu igre, Bjeloruskinja će upisati težak poraz.

Konjuh je u meč ušla s osvojenih prvih osam poena, povela je 5:0 i bez veće muke uzela taj prvi set.

Nije se situacija ništa dramatično promijenila u drugom setu, Konjuh ga je otvorila s 4:1 i dvostrukim breakom da bi Azarenka uspjela vratiti jedan izgubljeni servis, ali ne i potpuno se vratiti u meč.

Konjuh je slavila sa 6:1, 6:3 i lakoćom prošla u četvrtfinale uz jednu od najzvučnijih pobjeda karijere. Azarenka je na putu povratka tenisu i daleko je od svoje prave forme, ali nije mala stvar svladati je ovako uvjerljivo.

U četvrtfinalu Konjuh će igrati protiv druge nositeljice Anastazije Sevastove koja je dosta teže u tri seta svladala Varvaru Lepchenko.

Mallorca, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!