Rukomet

Pet utakmica hrvatskih reprezentacija trećeg dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Sportnet • četvrtak, 22.06.2017.
Pet utakmica hrvatskih reprezentacija trećeg dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Hrvatski predstavnici su trećeg dana na europskoj smotri odigrali ukupno pet utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon pet pobjeda, seniori su upisali prvi poraz protiv reprezentacije Ukrajine.

Nakon jučerašnje odlične predstave u utakmici protiv Španjolki, hrvatske reprezentativke su danas u prvoj utakmici tijesno poražene od Grčke nakon raspucavanja (20:21, 19:14, 7:6). Neizvjesnu utakmicu je prokomentirala igračica Josipa Grebenar: „Nejasan mi je naš pad u drugom setu, a raspucavanja su uvijek lutrija. Moramo se dignuti dalje, očekuje nas još jedna teška grupa i četiri utakmice koje nas mogu odvesti u polufinale“.

U sljedećoj utakmici, Hrvatice su osvojile nove bodove nakon još jednog raspucavanja u kojem su bile mirnije i spretnije od reprezentacije Ukrajine (17:22, 15:13, 4:7).

U posljednjem susretu trećeg dana natjecanja protiv Ruskinja, hrvatske seniorke su izgubile s 2:0 u setovima (21:17, 19:15). Unatoč porazu, igračica Kristina Ćorković je zadovoljna s dosadašnjim učinkom svojih suigračica, odnosno cijele ekipe: „Iz grupe smo prenijele dva boda i imale smo određenu prednost. U ovoj utakmici smo malo zakazale, vjerojatno je to i zbog umora. Sutra imamo dvije utakmice i idemo na pobjede“.

Hrvatski seniori su trećeg dana Europskog prvenstva na terenu bili dva puta, a upisali su jednu pobjedu i prvi poraz na natjecanju. Bili su bolji od momčadi Norveške s 2:0 u setovima (10:24, 22:25), dok su od reprezentacije Ukrajine poraženi u raspucavanju (23:17, 24:26, 6:8). Hrvatski reprezentativac Ivan Dumenčić je zadovoljan s hrvatskim nastupima: „Idemo u sljedeću rundu i to nam je najvažnije. Sutra je glavna runda i cilj nam je pobijediti u obje utakmice te s prvog mjesta u toj skupini ići u subotnje četvrtfinale“.

Sutra, 23. lipnja hrvatske ekipe će odigrati ukupno četiri utakmice. Prve će nastupiti djevojke u 12 sati protiv Danske, a zatim seniori u 13 sati igraju utakmicu protiv Rusije. U poslijepodnevnom terminu, hrvatske utakmice su na rasporedu u 15:45 kad se seniorke sastaju s Poljakinjama, dok će momčad odmjeriti snage s Mađarskom u 16:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!