Nogomet

VIDEO: Pogreška Akinfejeva ostavila Rusiju bez polufinala Kupa konfederacija

Branimir Korać • subota, 24.06.2017.
VIDEO: Pogreška Akinfejeva ostavila Rusiju bez polufinala Kupa konfederacija
Foto: EPA

Uporni Meksikanci svladali su Rusiju u posljednjem kolu skupine A Kupa konfederacija i tako je ostavili bez prolaza u polufinale. Velika pogreška Igora Akinfejeva na kraju se pokazala kobnom i Rusi su porazom 2:1 završili na trećem mjestu u skupini...

Računica uoči ovog dvoboja bila je posve jasna. Rusija je morala pobijediti za prolaz u polufinale dok je Meksiku bio dovoljan i remi. Na kraju je napravio i više, slavio je s 2:1 i s drugog mjesta prolazi dalje.

U otvorenoj i zanimljivoj utakmici Rusi su imali svijetlih trenutaka, bilo je faza igre kada su izgledali dobro i opasno, međutim Meksiko je još jednom pokazao veliku borbenost i kako ne pada tako lako pod pritiskom. Rusima se dogodilo upravo suprotno, još jednom su pali nakon primljenog pogotka, posebno nakon drugog kada su trebali napasti i stvoriti pritisak, no nisu u tome uspjeli.

Rusija je u početku izgledala bolje, prijetila je Ochoi, ali nije stigla tako brzo do pogotka. U prvih 20 minuta domaćin je dva puta tražio kaznene udarce nakon spornih situacija u 16 metara Meksika, no saudijski sudac nije dijelio mišljenje ruskih reprezentativaca.

U 24. minuti centimetri su dijelili Rusiju od pogotka, Smolov je pucao s ruba kaznenog prostora, no pogodio je vratnicu.

U sljedećem napadu Rusija ipak dolazi do vodstva. Pomalo nespretno izgledala je cijela akcija, sve dok lopta na kraju nije došla do Aleksandra Semedova koji iskosa dobro gađa suprotni kut meksičkog gola.

Niti pet minuta kasnije Meksiko poravnava. Ubačena lopta na drugu vratnicu prema Nestoru Arauju koji se sjajno snalazi, glavom odlično prebacuje Akinfejeva i pogađa suprotni kut.

Odmah je na drugoj strani zaprijetio Erohin, ali rezultat se nije mijenjao.

Ključni trenutak dogodio se u 52. minuti. Dugačka lopta išla je prema Akinfejevu koji je bio neodlučan i kasno je krenuo i to je bilo u konačnici kobno. Neposredno prije njega do lopte je došao Hirving Lozano koji zabija za 2:1.

Kobno je djelovao taj pogodak na Ruse koji nisu dobro izgledali do kraja susreta i imali su tek jednu veliku priliku. U 73. minuti lopta je ubačena na peterac za Smolnikova koji je došao iz drugog plana i bio apsolutno sam, ali iz idealne pozicije pucao daleko preko gola.

Već tada Rusija je igrala s igračem manje zbog glupog isključenja Jurija Žirkova koji je u 68. minuti zaradio posve nepotrebno drugi žuti karton.

Meksiko je do kraja bez problema sačuvao prednost i kao drugoplasirani prolazi u polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!