Tenis

Ivan Dodig napokon do pobjede u singlu, na startu kvalifikacija u Eastbourneu bolji od Kanađanina

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2017.
Ivan Dodig napokon do pobjede u singlu, na startu kvalifikacija u Eastbourneu bolji od Kanađanina
Foto: EPA

Nakon što je Franko Škugor eliminirao Jerzyja Janowicza, u drugom kolu kvalifikacija u Eastbourneu pridružio mu se i Ivan Dodig koji je bio bolji od Stevena Dieza...

Dugo je Ivan Dodig čekao na pobjedu u singlu. Još od Australian Opena nije mogao do pobjede, a u Eastbourneu napokon je uspio. U prvom kolu kvalifikacija igrao je protiv 222. igrača svijeta Kanađanina Stevena Dieza i svladao ga u tri seta.

Diez je bio dobar ždrijeb za Dodiga, Kanađanin nema previše mečeva na travi i pobjede na ovoj podlozi za njega su prava rijetkost. Ovdje je poražen s 3:6, 6:3, 7:5.

Nije dobro počelo za našeg specijalistu za igru u parovima, Dodig je sredinom prvog seta izgubio servis nije se uspio poslije toga vratiti u meč i Diez je uzeo set sa 6:3.

Vrlo brzo u drugom setu Dodig se našao u novim problemima. Diez je stigao do breaka i poveo s 2:1, ali nakon toga hrvatski tenisač se budi i niže četiri gema te okreće set na svoju stranu.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Dodig dva puta imao break prednosti, ali oba puta Diez se izvukao, no kada je Dodig treći put napravio break i poveo sa 6:5, ipak je uspio zadržati svoj servis i sa 7:5 izboriti prolaz.

U drugom kolu kvalifikacija imat će puno teži posao protiv još jednog Kanađanina. Očekuje ga dvoboj protiv prvog nositelja Vašeka Pospišila koji je u prvom kolu u dva seta svladao Jamesa Warda.

Eastbourne, kvalifikacije, prvo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Steven Diez (Kanada) 3:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!