Tenis

Povratnička titula za Petru Kvitovu na turniru u Birminghamu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.06.2017.
Povratnička titula za Petru Kvitovu na turniru u Birminghamu
Foto: EPA

Petra Kvitova pobjednica je ovogodišnjeg izdanja turnira u Birminghamu. U finalu je u tri seta bila bolja od Australke Ashleigh Barty s 4:6, 6:3, 6:2...

Prije šest mjeseci Petra Kvitova sjedila je pred novinarima zamotane ruke i vidno potresena nakon pljačkaškog pohoda na njezin dom prilikom kojeg je napadnuta nožem. Danas slavi prvu titulu na WTA Touru nakon povratka tenisu.

Protivnica u finalu Birminghama bila joj je Ashleigh Barty, mlada Australka koja je također bila van terena neko vrijeme, međutim iz drugih razloga. Ona je odlučila nakratko promijeniti sport i posvetiti se kriketu nakon pada motivacije, ali i ona se u konačnici uspješno vratila tenisu.

U svom tek drugom turnirskom nastupu nakon povratka na teren, Kvitova je bila odlična, pokazala je zašto joj je trava najbolja podloga i na kraju je zasluženo stigla do titule.

U Birminghamu je "brusila formu" za Wimbledon gdje je dva puta trijumfirala i može zadovoljna krenuti prema Londonu.

Finalni dvoboj nije bio lagan, mlada Australka odigrala je odlično prvi set i uzela ga sa 6:4, no poslije toga Kvitova je podignula razinu igre i dominirala dvobojem. Drugi set otvorila je vodstvom 5:1, a u trećem je nanizala četiri poena nakon 2:2 i odjurila do titule.

Ovo joj je jubilarna 20. titula u karijeri i prva u Birminghamu. Inače na travi je dosad imala samo dvije titule, ali dvije najveće - osvajala je Wimbledon 2011. godine pobjedom protiv Marije Šarapove i 2014. pobjedom protiv Eugenie Bouchard.

Birmingham, finale:
Petra Kvitova (Češka, 7) - Ashleigh Barty (Australija) 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!