Košarka

Zubac: "Ovog ljeta ne mogu igrati za reprezentaciju, ali u budućnosti neće biti problema"

Branimir Korać • subota, 01.07.2017.
Zubac: "Ovog ljeta ne mogu igrati za reprezentaciju, ali u budućnosti neće biti problema"
Foto: EPA

Ivica Zubac neće sudjelovati u reprezentativnoj akciji ovog ljeta i neće moći nastupiti na Europskom prvenstvu. Centar Los Angeles Lakersa nije dobio dozvolu kluba za priključenje reprezentaciji...

Nakon Ante Žižića i Ivica Zubac otkazao je nastup u reprezentaciji ovog ljeta zbog klupskih obaveza. Još uvijek se očekuje konačna odluka Marija Hezonje koji je dao naslutiti kako neće niti njega biti, ali izbornik Aco Petrović i dalje se nada da bi se situacija mogla promijeniti.

Što se tiče Zupca, on je već više puta istaknuo kako mu je velika želja nastupiti za reprezentaciju, ali da mora obaviti razgovor s čelnicima Los Angeles Lakersa i tek onda će znati ima li dozvolu za to. U klubu su odlučili da Zubac ovog ljeta ipak treba raditi na nekim stvarima i ne može se priključiti reprezentaciji.

"Ovog ljeta na žalost neću moći nastupiti za reprezentaciju, u klubu su mi rekli da moram puno raditi na svome tijelu. Razgovarao sam s Magicom Johnsonom i Robom Pelinkom koji su mi rekli da proslijedim njihov broj izborniku ako treba dodatno objašnjenje i to sam i učinio", rekao je Zubac u razgovoru za Sportske novosti.

Zubac neće biti u konkurenciji za nastup na Europskom prvenstvu ovog ljeta, ali zato u budućnost ne bi trebalo biti problema, nešto slično kao što je izjavio i Žižić.

"Žao mi je što neću moći nastupiti za reprezentaciju, svi znaju koliko mi to znači, ali ne mogu ići protiv odluke Lakersa i nisam u situaciji da im postavljam uvjete. U klubu su mi odmah rekli da je to za ovo ljeto i da mi nakon toga neće raditi probleme, no da moram raditi na sebi što će u budućnosti koristiti i reprezentaciji."

Tijekom tih treninga Zubac će raditi i s Kareemom Abdul-Jabbarom.

"Odredili su mi individualne treninge s Kareemom Abdul-Jabbarom i to je prilika koju ne smijem propustiti. U klubu su rekli da ozbiljno računaju s Brandonom Ingramom i sa mnom, već sada gotovo cijela momčad je na okupu, puno ćemo raditi tijekom ljeta i uigravati."

Hrvatska tako još uvijek neće vidjeti svoju "buduću" reprezentaciju sa svim potencijalima, ali ako ne bude nekih promjena u budućnosti, vrlo brzo to bi se moglo promijeniti i od sljedećeg natjecanja izbornik bi trebao imati na raspolaganju sve adute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik02.07.2017. u 05:12
    Uvijek si trčao za parama, toga nema u reprezentaciji, Miško i ti ste prozirni.
    raz_bojnik